Oostende start Europese campagne

07 Nov 2018
(©CEV)

In de maand november beginnen maar liefst vier Belgische teams uit de Liga A aan hun Europese campagne. Twee teams spelen in de CEV Cup en de andere twee een niveau lager, in de Challenge Cup.

Oostende en Antwerpen hebben zich ingeschreven voor de Challenge Cup en spelen woensdag 7 november hun eerste wedstrijd. De Nederlandse hoofdblokkeerder Lynn Blenckers en passer-loper Fanny Lafeber reizen met Oostende af naar de Azoren. Hier spelen ze tegen het Portugese Ponta Delgada. Afgelopen seizoen stonden ze in dit toernooi ook tegenover elkaar, beide wedstrijden werden toen door de Belgische ploeg gewonnen. Antwerp speelt in de Challenge Cup tegen het Finse Pölkky Kuusamo. Afgelopen seizoen werd dit team nog uitgeschakeld in de Challenge Cup door het Belgische Chareroi.

Aan het eind van deze maand spelen Asterix Avo en VC Oudegem hun eerste wedstrijden in de CEV Cup. Paula Boonstra reist met Asterix naar het Finse Salo. Afgelopen seizoen verloor dit team de Finse kampioensfinale van LPK Hämeenlinnan en in de Challenge Cup lukte het dit team niet om de laatste 16 te bereiken. VC Oudegem komt in de CEV Cup uit tegen het  Zwitserse Sm’Aesch Pfeffingen. Bij winst spelen ze de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen Khimik Yuzhny uit Oekraïne en Békéscsabai Röplabda uit Hongarije. Over het algemeen zijn al deze wedstrijden live te bekijken via Laola.tv.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.