Abdelaziz moeilijk van start in Superlega

16 Oct 2018

De eerste speelronde in de Italiaanse serie A1 verliep over het algemeen zonder verassingen. Al had Nimir Abdelaziz zich het openingsduel van de Superlega afgelopen zaterdag  wel anders voorgesteld. In en tegen Ravenna ging zijn team er opvallend hard af.

Met een aantal extra spelers van naam op de buitenkant zou Milano het gat naar de top weer een stukje kleiner moeten maken dit seizoen. De weg die de club vorig jaar insloeg wierp zijn vruchten af. Vooral onze Nimir Abdelaziz speelde een fantastisch seizoen en stond in vrijwel alle klassementen hoog. Met grote opluchting werd coach Andrea Gianni, die bij veel clubs in de belangstelling stond, aangehouden en dit jaar zou het nog beter moeten worden. Het begin viel echter flink tegen. Het verloor van Ravenna dat op alle fronten duidelijk sterker was. Bijzonder, want op papier zou Milaan dit duel moeten winnen. Duidelijk is dat veel teams en spelers gehavend zijn na een zwaar WK die pas kort geleden ten einde kwam. Nimir had inderdaad niet zijn dag, hij scoorde 6 punten.

Het Trentino Volley van Maarten van Garderen wist de eerste wedstrijd wel te winnen. De tegenstander Sienna heeft in de zomer een duidelijk statement gemaakt door een aantal belangrijke aankopen van onder andere de Iranese goochelaar Marouf als spelverdeler en de cubaan Hernandez op de diagonaalpositie. Laatstgenoemde werd twee jaar geleden nog topscorer in de Superlega. Trentino was echter scherp en wist in elke set net voldoende breakpoints te maken waardoor de wedstrijd na drie sets beslist was. Maarten kwam niet in actie. Ook de andere Nederlanders Sjoerd Hoogendoorn (Perugia) en Luuc van Ent en Wessel Keemink (beide Modena) wonnen hun wedstijden maar bleven aan de kant.

Overige uitslagen en statistieken vindt je op: http://www.legavolley.it/risultati

In de A2 speelde de enige twee Nederlanders meteen tegen elkaar de eerste ronde. Hidde Boswinkel wist met Lagronegro tegen alle verwachtingen van het Santa Croce van Jan-Willem Snippe te winnen. Beiden speelden de gehele wedstrijd waarin Hidde met 13 punten topscorer van zijn team werd. Hidde is ook degene die als diagonaal voor de meerderheid van de punten moeten zorgen. Hij heeft zich in ieder geval meteen laten zien. Jan-Willem zetten zes punten op het scoreboard.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.