Heren Inter Rijswijk zijn nog zonder puntverlies

12 Oct 2018 - Reinier de Boer

Het gedegradeerde Inter Rijswijk maakt tot nu toe serieus werk van een directe terugkeer naar de Eredivisie. De seizoenstart is in ieder geval goed met drie vrij duidelijke overwinningen. Het vernieuwde ZVH Volleybal lijkt sterker dan vorig seizoen en is ook goed gestart met twee zeges en een nipte nederlaag. De ploeg van trainer Kristian van der Wel hoopt de koploper de eerste nederlaag te kunnen bezorgen.

Inter Rijswijk won van MKB Accountants/VCV, Sudosa-Desto en DIO/B en leverde slechts een set in. De ploeg van trainer Willy Steenbakkers heeft in het prille stadium van de competitie al een gaatje van twee punten naar nummer twee Webton/Hengelo geslagen. De koploper ontvangt nummer vier ZVH Volleybal dat van plan is een rol van betekenis te gaan spelen in de top van de Topdivisie. Misschien is ZVH in staat voor het eerst Inter Rijwijk punten af te snoepen.

Webton/Hengelo leek gelijke tred te kunnen houden met de koploper, maar liet zich verrassen door DIO/B, maar kon het excuus gebruiken dat het aardig gehavend aan de strijd begon. Trainer Jordan Weggelaar hoopt op een snel herstel van enkele geblesseerde spelers. ,,Na twee wedstrijden weet je als nieuwe trainer nog niet precies waartoe je ploeg in staat is. Mijn mannen hebben tegen DIO laten zien dat ze ook met de zogenaamde “met de bek op het stuur” mentaliteit kunnen spelen als het allemaal niet zo lekker loopt. Daar ben ik erg blij mee en dit heeft ons een punt opgeleverd. Deze week proberen we iedereen weer fit te krijgen en op naar de volgende wedstrijd.” Webton/Hengelo ontvangt nieuweling Sudosa/Desto dat nog steeds op de eerste zege wacht, maar er twee keer heel dichtbij was. 

Dynamo 2 had zich de seizoenstart in de Topdivisie waarschijnlijk anders voorgesteld. De drie gespeelde wedstrijden leverden een schamel punt op. Voor trainer Jorg Radstake is er nog geen reden in paniek te raken. “Nee, de competitie is pas drie weken onderweg. Promotie naar een hoger niveau, met behoud van het grootste deel van het team, betekent altijd eerst  aanpassen. In de komende thuiswedstrijd tegen DIO/Bedum hebben we de eerstvolgende mogelijkheid om het onze dag te maken”. DIO/B kende een stroeve start, maar leverde een knappe prestatie door Webton/Hengelo de eerste nederlaag toe te brengen. Het betekende ook de eerste zege voor de ploeg van trainer Edwin ten Kate, die licht favoriet lijkt in dit duel.

Met Reflex wil het nog niet echt vlotten, want na twee duels vinden we de ploeg van trainer Henk Gootjes op de tiende plaats met twee punten. Van NTC-Vastgoed/Donitas werd in de eerste twee sets duidelijk verloren en werd het alleen in de laatste set echt spannend. Reflex krijgt nieuweling VCN op bezoek en de ploeg van trainer Ferry van Hal kan tevreden zijn met twee zeges en een vijfde plaats. Reflex wil graag herstel en VCN ruikt haar kans op de derde zege.

Volley Tilburg kreeg toch wel verrassend met 3-0 klop van VCN, maar trainer Boogers moet een totaal vernieuwd team opbouwen. “Ik heb een onervaren team dat lerende is.” In thuiswedstrijden kan Boogers gebruik maken van spelers van het tweede team. De selectie is nog krapper geworden, want Maciej Borris kreeg een aanbieding van een Poolse topclub en kan daar aan de slag als prof.

Nummer negen MKB Accountants/VCV komt op bezoek dat na twee nederlagen de eerste overwinning kon begroeten tegen Dynamo 2. Ook dat is een nieuw team in opbouw, dus de vraag is na afloop van het duel wie momenteel het verst is.

NTC-Vastgoed/Donitas is prima van start gegaan met twee winstpartijen en een knappe derde plaats. De ploeg van trainer Arno van Solkema gaat op bezoek bij HLB Van Daal/DS, dat twee keer een 0-2 achterstand goed maakte, maar tegen ZVH Volleybal lukte dat niet en leverde een 3-1 nederlaag op. Beide ploegen lijken aardig aan elkaar gewaagd, maar de thuisclub zal daarna met een goed gevoel aan het Oktoberfest in sportcafé De Misse willen beginnen. De Groningse studenten zullen ongeacht de uitslag ook wel willen meefeesten. Laat wordt het toch. Twee jaar geleden kwamen de gasten na een helse tocht om half 5 ‘s nachts thuis vanuit Den Dungen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.