Sliedrecht opent Champions League tegen Oostenrijkse kampioen

10 Oct 2018 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Waar het WK nog in volle gang is, starten de vrouwen van Sliedrecht Sport vanavond al hun Europese campagne. In hun tweede optreden in de Champions League is UVC Holding Graz uit Oostenrijk de tegenstander. De wedstrijd in Oostenrijk is vanaf 20.25 uur live te volgen via Laola1.tv en op Ziggo Sport, kanaal 14.

De regerend landskampioen in Nederland is het nieuwe seizoen goed begonnen met winst in de Supercup tegen Team Eurosped en een ruime overwinning in de eerste competitieronde tegen promovendus US. Het team staat dit seizoen onder leiding van Vera Koenen en assistent-coach Nienke de Waard. 

Tegenstander Graz is de competitie in eigen land een stuk slechter begonnen, de twee wedstrijden die zij tot nu toe speelden werden beide verloren. VC Tirol was in de openingswedstrijd in vijf sets te sterk, afgelopen zaterdag won Brunnenbau met 3-1 van het team dat wordt gecoacht door Dusan Jesenko.

Tweede optreden Champions League
Na het debuut vorig jaar op het hoogste Europese niveau hoopt Sliedrecht Sport de prestatie te verbeteren. Vorig jaar werd er geen eerste ronde gespeeld, Sliedrecht trof in de tweede ronde het Belgische Asterix Beveren. Nadat de zuiderburen in het tweeluik werden verslagen, was het Italiaanse topteam Imoco Volley Conegliano van Robin de Kruijf te sterk in de laatste ronde voor de groepsfase.

Vandaag start Sliedrecht Sport dus in de eerste ronde. Bij winst op Graz zal in de tweede ronde het Stuttgart van Deborah van Daelen de opponent zijn.

Match of the Week
De wedstrijd tussen Graz en Sliedrecht Sport is de enige wedstrijd in de eerste ronde van de Champions League voor vrouwen, dus is de wedstrijd automatisch gebombardeerd tot Match of the Week door de CEV. Dat betekent dat er bij de livestream (http://bit.ly/LiveUVCHoldingSliedrecht) Engels commentaar zal zijn en er tijdens de wedstrijd via Twitter een speelster van de wedstrijd gekozen kan worden. Volg daarvoor het Twitter-account van de Champions League: https://twitter.com/CEVolleyballCL.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.