DBS pakt opnieuw ruime overwinning in 1A (V)

09 Oct 2018 - Magrietha Top

In de derde speelronde stond er volgens de nog prille ranglijst al een heuse topper op het programma. Sudosa-Desto ging op bezoek bij Sneek 2, daar werden ze op een ferme nederlaag getrakteerd. Naast, uiteraard, Sneek 2 profiteerde ook DBS van het verlies van de koploper. Beide ploegen staan nu boven de ploeg uit Assen. Rosstars kwam dankzij wederom een overwinning langszij. Ook Bolsward en Set-Up ’65 2 deden goede zaken afgelopen weekend. Het seizoen startte minder goed voor Zwolle 2, Tjoba en Krekkers. 

In Friesland pakte Sneek 2 een mooie winst op Sudosa-Desto. Eigenlijk waren ze op alle fronten beter. De eerste set werd ruim gewonnen. In de tweede set kon Sudosa-Desto langer bijblijven, maar besliste Sneek 2 op het laatste moment de set. Sudosa-Desto kon in de derde set nog wat terug doen, maar de vierde set was weer een relatief simpele prooi voor de Friezinnen. Deze overwinning levert ze een huidige tweede plek op de ranglijst op, Sudosa-Desto moet het doen met plek drie.  

Lachende derde was DBS, want de dames uit Balk (en omstreken) pakten een hele ruime 4-0 overwinning op WVC. Als we het wedstrijdverslag van de ploeg uit Wierden moeten geloven werd er geblunderd! Gezien de setstanden ging er ook weinig goed aan Twentse kant, al lezen we ook wel terug dat DBS gewoonweg te goed was om van te winnen. Met name de 25-8 in de tweede set was behoorlijk indrukwekkend. Na drie wedstrijden heeft DBS al dertien punten bij elkaar geslagen en daarmee zijn ze deze week koploper. WVC zakt naar plek 8.

 

Rosstars uit Rossum doen het ook uitstekend aan het begin van het seizoen. Als promovendus na drie wedstrijden beschikken over 11 punten, dan heb je weinig te klagen. Zaterdag moest er wel heel hard voor de punten worden geknokt. Twee keer nam tegenstander Krekkers een voorsprong, maar uiteindelijk was het Rosstars dat met een 3-2 zege aan de haal ging. Krekkers blijft het dus zwaar hebben in het begin van dit seizoen en staat op plek 10.

 

Een team wat het ook zwaar heeft is Zwolle 2, zij wisten ook zaterdag niet het eerste wedstrijdpunt te halen en staan dus na drie speelronden puntloos onderaan. Dit keer werden ze met 4-0 huiswaarts gestuurd door Set-Up ’65 2. De eerste drie sets kon Zwolle 2 nog iets van tegenstand bieden, maar set vier was heel duidelijk voor de thuisploeg met 25-13. Set-Up ’65 2 stijgt door deze overwinning naar plek 5. 

 

Er was ook een knappe 4-0 overwinning van Bolsward op Tjoba. Eigenlijk kwam de thuisploeg niet echt in de problemen en was het verschil aan het einde van de set elke keer groot genoeg om de setwinst redelijk simpel veilig te stellen. Bolsward vinden we na deze overwinning ook terug in het linker rijtje en wel op plek 6. Tjoba heeft het ook nog lastig en staat op dit moment op plek 11. 

 

De laatste wedstrijd van deze speelronde ging tussen Dynamo en VCV. Het werd een hele lange wedstrijd, met veel spanning. De wedstrijd verdiende een vijfsetter te worden en dat werd ook op die manier geregeld. Uiteindelijk won Dynamo de vijfde set met 15-12 na al eerder op 1-0 en 2-1 voorsprong in sets te hebben gestaan. VCV vocht voor wat ze waard was, maar het bleek net niet genoeg voor de overwinning. 

 

Al met al een wel hele goede speelronde voor Friesland. Want de drie deelnemende teams in deze competitie behaalden samen maar liefst veertien punten. En ze bezetten op de ranglijst de plekken 1,2 en 6. We zijn benieuwd wat de Twentse ploegen daar volgende week tegenover kunnen zetten. 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.