Heren Inter Rijswijk gaan alleen aan kop

08 Oct 2018 - Reinier de Boer

De heren van Inter Rijswijk gaan na hun derde zege in successie alleen aan kop in de Topdivisie, omdat Webton/Hengelo een steek liet vallen bij DIO/B en haar eerste nederlaag leed. NTC-Vastgoed/Donitas en ZVH Volleybal volgen als derde en vierde met zes punten uit drie duels. De nieuwelingen Sudosa-Desto en Dynamo 2 kwamen nog niet tot winst, terwijl MKB Accountants/VCV haar eerste zege boekte.

DIO/B kende een moeizame seizoenstart met twee nederlagen, maar verraste het sterk begonnen Webton/Hengelo en boekte een knappe 3-2 zege via 22-25, 25-21, 25-15, 22-25 en 15-13. Het betekende de eerste zege voor DIO/B en de eerste nederlaag voor de gasten. De ploeg van trainer Jordan Weggelaar startte met een gehavende selectie. ,,Aanvankelijk zouden we met tien spelers zijn, maar zaterdagochtend belde er een af. Hij had al twee dagen last van buikloop. Nul energie en dus terug het bed in. Dus met negen spelers richting Bedum. Tijdens de warming-up gaf een van mijn spelverdelers aan niet te kunnen spelen in verband met enorme rugpijn. Toen waren er nog acht. Een van de twee midspelers was wel inzetbaar, maar niet fit. Dit ook door buikloop dus bij aanvang van de wedstrijd hadden we helaas maar 7,5 fitte spelers. Geen excuus, maar wel een gegeven.” De wedstrijd was een pot met alle ingrediënten voor een boeiende pot volleybal. ,,In Bedum is het altijd een heksenketel, omdat het publiek als dertiende man nadrukkelijk aanwezig is. Het gevoel dat overheerst na de wedstrijd is dat mijn mannen veerkracht hebben getoond. Een aantal van mijn spelers haalde het eigen niveau niet. Het was een loodzware pot met bijna geen wisselmogelijkheden. Met enorme werklust werd zelfs bijna de wedstrijd nog gewonnen. Dit terwijl DIO in het middendeel van de wedstrijd regisseerde. Helaas kwamen we in de vijfde set net iets te kort,” zegt Weggelaar.

ZVH Volleybal boekte haar tweede overwinning en versloeg HLB Van Daal/DS met 3-1 via 25-14, 24-26, 25-19 en 25-23. ,,In een goed gevuld Swanla hebben we een goed resultaat neergezet. Blij dat we thuis hebben gewonnen. De tweede en de vierde set waren spannend waarbij wij gelukkig de laatste set goed spel lieten zien,” luidt de conclusie van ZVH-trainer Kristian van der Wel.

MKB Accountants/VCV pakte haar eerste zege van het seizoen door met 3-0 van Dynamo 2 te winnen via 25-21, 25-18 en 25-23. ,,Als we zo weinig ballen direct scoren (in zowel de side-out als in de rally op eigen serve) en zoveel directe passfouten (m.u.v. onze libero) maken, wordt sets en wedstrijden winnen haast onmogelijk,” zegt Dynamo-trainer Jorg Radstake. ,,De competitie is pas drie weken onderweg en er is nog geen reden om in paniek te raken. Promotie naar een hoger niveau met behoud van het grootste deel van het team, betekent altijd (eerst) aanpassen.”

Koploper Inter Rijswijk kende in Assen weinig moeite met debutant Sudosa-Desto en won met 0-3 via 22-25, 17-25 en 18-25. Sudosa-trainer Erik Noordijk gaf toe dat Rijswijk een maatje te groot was voor zijn ploeg. ,,Jazeker! We kunnen fases in de set goed meekomen en soms wat druk zetten, maar we zijn ten opzichte van Rijswijk niet goed genoeg om ze echt voor langere tijd onder druk te houden.”

VCN zorgde voor een verrassing door Volley Tilburg met 3-0 te verslaan via 26-24, 25-21 en 26-24. ,,De belangrijkste reden voor de nederlaag is dat we als team moeten leren om een wedstrijd te lezen: wanneer veel risico nemen, wanneer niet,” zegt Tilburg-trainer Guillermo Boogers. ,,Ik heb een onervaren team wat lerende is. We hebben mooie dingen laten zien, maar maakten ook iets te veel fouten, waardoor we twee keer met 26-24 verliezen. Thuis hebben we spelers van het tweede team die ons kunnen helpen, maar bij uitwedstrijden zal mijn selectie van negen man het zelf moeten doen. Met een speler erbij had deze wedstrijd heel anders kunnen aflopen. Dat weten we, dus zullen we beter moeten worden. Met maar twee wedstrijden staan we op een mooie zevende plek en uitzicht op de derde plaats.”

NTC-Vastgoed Donitas is goed gestart met twee zeges en een nipte nederlaag. De Groninger studenten versloegen Reflex met 3-0 via 25-19, 25-12 en 25-23 en nemen een knappe derde plaats in. Het ambitieuze Reflex kent een stroeve start en staat op een tiende plaats.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.