De EuroMillions Volley League gaat van start (M)

11 Oct 2018
©RHF-Ronald Hoogendoorn / ©CEV v.l.n.r.: Raygid Isenia, Stijn van Schie, Just Dronkers, Tim Smit

Komende zaterdagavond gaan de tien deelnemende ploegen van start in de EuroMillions Volley League. En dus maken twaalf Nederlandse volleyballers zich op voor het begin van een nieuw seizoen. De verwachtingen zijn hooggespannen, ook omdat er maar liefst drie teams zich hebben ingeschreven voor de Champions League.

De grootste Nederlandse delegatie vinden we bij nieuwkomer Tectum Avoc Achel. De vier Nederlandse sterkhouders die de promotie naar het hoogste niveau hebben afgedwongen blijven de club trouw. Brian Schouren, Rob Bontje, Joeri Polman en Allan van der Loon krijgen gezelschap van nieuwkomer Raygid Isenia. Een ander Nederlands getint team is Caruur Volley Gent, hier spelen komend seizoen Michiel Ahyi, Chris Ogink en Stijn van Schie.

Ook bij de landskampioen van België hebben twee basisspelers hun contract voor komend seizoen verlengd: Jelte Maan en Just Dronkers blijven nog een seizoen spelen voor Maaseik. Diagonaal Jente de Vries speelt komend jaar bij het ambitieuze Par-Ky Menen. Hij speelt hier net als afgelopen seizoen samen met Belgian Dragon Lowie Stuer. Van Frankrijk weer terug naar België: Tim Smit speelt komend jaar voor Lindemans Aalst. Eerder kwam hij al voor Par-Ky Menen in actie maar na een jaar bij Tourcoing is hij weer te bewonderen in de Belgische competitie.

In de eerste competitieronde beginnen alle wedstrijden op zaterdag om 20.30 uur.Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.