Rosstars schiet uit startblokken in 1A (V)

24 Sep 2018 - Magrietha Top
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

 

Ook in de noordelijke eerste divisie bij de dames werd de eerste competitieronde afgewerkt. Met een groot aantal nieuwkomers in deze divisie is het lastig te voorspellen hoe de competitie zich gaat ontwikkelen. Des te interessanter is een eerste speelronde vol met nieuwe affiches. Nieuwelingen in deze competitie zijn WVC en Rosstars uit Twente. Maar met name inbreng van ploegen uit Friesland. VC Bolsward, DBS uit Balk en Sneek 2 geven de eerste divisie bij de vrouwen een nieuw gezicht. 

 

Rosstars kwam het beste uit de startblokken, zij wonnen op zeer overtuigende wijze van Tjoba. De ploeg uit Klazienaveen liet eerder al weten een lastig seizoen te verwachten, waar vooral veel geleerd moest worden. Na de eerste speelronde hebben ze in ieder geval alvast geleerd wat heel hard verliezen is. De dames uit Rossum wonnen met 4-0 en deden dat ook nog eens met de indrukwekkende setstanden 25-11, 25-21, 25-14 en 25-15.

 

Een wedstrijd waarbij de spanning op voorhand nog enigszins te voorspellen was, was die van Sudosa-Desto tegen Krekkers. Want vorig seizoen werden deze ploegen tweede en derde in deze competitie. Wie die spannende wedstrijd verwachtte, kwam echter bedrogen uit. Sudosa-Desto nam vanaf het eerste punt van de wedstrijd initiatief en gaf deze gedurende de wedstrijd niet uit handen. Dit resulteerde ook hier in een ruime 4-0 overwinning. 

 

Dan was er nog een ploeg die de volle buit kon bijschrijven. DBS ging met alle punten terug naar Friesland en liet Zwolle 2 puntloos achter in de eigen hal. Het was, in tegenstelling tot de eerder beschreven wedstrijden, wel een wedstrijd waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Maar DBS liet zien over een sterke mentaliteit te beschikken bij de big-points. Zij waren net elke keer slimmer, sterker of effectiever en wonnen zo de wedstrijd met 0-4. 

 

Een prima debuut was er ook voor WVC. Zij werden vorig jaar kampioen in de tweede divisie en mogen het dit seizoen ook in de eerste divisie proberen. Een mooi moment voor spelverdeelster Loes Boone, die na lang blessureleed weer wedstrijdminuten mocht maken. De dames van Dynamo uit Tubbergen werden met 3-1 verslagen. 

 

Voor de degradant uit de Topdivisie, VC Sneek 2, was er meteen een overwinning in de eerste wedstrijd. Tegen VCV stond het na twee sets 1-1. Beide ploegen hadden een dikke overwinning geboekt, maar ook een stevige nederlaag geïncasseerd. Voor VCV duurde het sterke spel slechts één set, VC Sneek 2 wist de derde en vierde set door te drukken en zo vier punten voor de ranglijst binnen te halen. 

 

De laatste wedstrijd in de eerste competitieronde ging tussen VC Bolsward en Set-up ’65 2. De dames uit Ootmarsum trokken na vijf sets aan het langste eind en konden toch relatief tevreden terugkeren naar Twente. Voor VC Bolsward dus een debuut met een verlies, maar toch konden er twee punten worden genoteerd. 

 

Hoewel je na een speelronde niet echt over een ranglijst kunt spreken die ook maar iets zegt over het verloop van de competitie, kunnen we wel vaststellen dat er drie ploegen de best mogelijke seizoenstart hebben gehad. Rosstars, Sudosa-Desto en DBS voeren de ranglijst aan. 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.