De kop is eraf in de topdivisie vrouwen

23 Sep 2018 - Magrietha Top
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Afgelopen zaterdag werd de eerste competitieronde gespeeld, ook voor de damesteams in de Topdivisie was het de aftrap van het seizoen. Na een wekenlange voorbereiding, zo viel te lezen op de verschillende social media kanalen, had iedereen er vooral heel veel zin in! En nu zegt een speelronde natuurlijk nog niet zo veel, toch is het fijn als je gelijk kunt presteren, dan is de grootste druk er maar af! 

Een ploeg waar de verwachtingen vrij hoog van zijn is Donitas. Zij werden vorig jaar tweede en bedankten voor een plek in de eredivisie. De ploeg wijzigde op een paar plekken, maar bleef voor het grootste gedeelte compleet. Erwin Sikkema staat dit seizoen aan het roer van de dames uit Groningen. En hij loodste zijn team meteen naar een 3-1 overwinning tegen Alterno 2 uit Apeldoorn. De eerste twee sets werden keurig verdeeld, ook met twee keer vrij ruime setstanden, maar daarna was Donitas toch beduidend de betere ploeg. Zo starten zij met drie punten en moet Alterno 2 nog even geduld hebben.

 

De ploeg die degradeerde uit de eredivisie, Peelpush, is dit seizoen nieuw op het topdivisie niveau. Ze mochten meteen een lastige uitwedstrijd spelen tegen VV Utrecht. De dames uit de Domstad waren vorig seizoen een moeilijk te bespelen ploeg en ook dit seizoen verwachten ze hoge ogen te gooien. Er is versterking aangetrokken vanuit de eredivisie en diagonaal Lisa Harmsen is teruggekeerd na afwezigheid. Helaas voor Utrecht, maar goed nieuws voor Peelpush, het werd 0-3. De eerste set werd 21-25 voor de dames uit Meijel, waarna een boeiend gevecht ontstond in set 2. Toch trokken de bezoekers met 24-26 aan het langste eind. Daarna was het verzet van VV Utrecht gebroken. Met een dikke 13-25 boekte Peelspush een keurige 0-3 overwinning. 

 

In de Achterhoek werd er een derby gespeeld. Daar ging WSV, ook nieuw in de competitie, op bezoek bij Orion. Helaas beleefde WSV weinig plezier aan het debuut, want na drie set konden ze alweer beginnen aan de terugreis, gelukkig duurde die niet zo lang. Orion schoot dit seizoen uit de startblokken met een strakke 3-0 overwinning en deed dat ook nog eens met ruime setstanden, alleen de laatste set wist WSV 22 punten te behalen, de andere twee sets werd de twintig-punten-grens niet gehaald. 

 

Ook nieuw in de competitie is Voltena, de ploeg met wat bekende namen, maar dan met name uit de strandcompetitie. Ze kregen bezoek van Dynamo uit Apeldoorn. Na twee sets stond het 1-1 en kon de uitslag nog alle kanten op. Daarna was Voltena net de betere ploeg en kon Dynamo na 24-26 in de vierde set de wedstrijd net geen verlenging geven. Een prima start dus voor de nieuwkomer uit Werkendam. 

 

De laatste wedstrijd uit de eerste speelronde was tussen VCN en VoCASA. Deze wedstrijd eindigde pas na vijf sets. En de dames uit Nijmegen konden het meest tevreden van het veld stappen Na een 2-0 achterstand wisten ze veerkracht te tonen en drie sets op rij te winnen. Na twee hele ruime setzeges leek er geen vuiltje aan de lucht voor VCN, maar VoCASA liet meteen de eerste ronde zien niet snel op te geven. Met 14-16 in de vijfde set gingen er twee punten mee in de sporttas naar huis. 

 

In verband met een verenigingsweekend was Veracles speelvrij. Dat betekende ook een vrije eerste ronde voor de dames van PDK. Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.