Twee nieuwe gezichten bij topdivisionist Dynamo 2

14 Sep 2018 - door Reinier de Boer

Het nieuwe volleybalseizoen 2018/2019 staat op het punt te beginnen. De selectie van topdivisionist SV Dynamo Heren 2 kent veel bekende gezichten, jongens van en uit de eigen club. Maar liefst negen spelers bleven over en zelfs de twee ‘nieuwkomers’ in de selectie hebben hun roots in Apeldoorn liggen: Peter van Gent (33 jaar) en Mike van Cooten (19 jaar). Hiermee bestaat het team uit een mix van jeugdige volwassenen en ervaren jongeren, allemaal woonachtig in Apeldoorn en omstreken.

Na twee jaar uitgekomen te zijn in de eerste divisie is het tweede herenteam van Dynamo dus weer terug in de Topdivisie. ,,Deze promotie betekent ook een nieuwe uitdaging voor het team. Lijfsbehoud of een plaats in de middenmoot  is niet onze (resultaat)doelstelling,” zegt trainer Jorg Radstake. ,,Juist de ambitie om op trainingen en bij wedstrijden het maximale uit zichzelf en de ander(en) te halen moet de basis zijn om te presteren en samen veel (spel)plezier te beleven. Dat moet voldoende zijn om na 22 competitiewedstrijden een mooie plek op de ranglijst in te nemen.”

Naast de korte termijn (dit seizoen) is er ook aandacht voor de toekomst. ,,Talentvolle spelers krijgen nu al de kans om één keer per week mee te trainen en later (eventueel) zelfs aan te sluiten bij wedstrijden. Wekelijks trainen met minimaal twaalf man is ook goed voor het team en zo is er dus sprake van een win-win situatie. Onze aandacht ligt op het creëren van ruimte om de doorstroom (uit H3 en H4) in plaats van op de instroom (van andere clubs) te kunnen realiseren, want dat is de afgelopen jaren bijna onmogelijk gebleken. Het beoefenen van de volleybalsport op dit niveau vraagt namelijk ook een behoorlijke (tijds)investering. Wel zijn we graag een voorbeeld voor de eigen jeugd(leden) en willen graag zien dat het in de toekomst deel uitmaken van H2 (als hoogste herenteam van de vereniging) echt wel tot de mogelijkheden behoort.” 

De betrokkenheid van de selectiespelers bij de vereniging is ook behoorlijk: van onder andere het organiseren van het jeugdkamp, het internationaal jeugdtoernooi tot het trainen van andere (jeugd)teams en bij Dynamo Beach Apeldoorn. 

Dynamo 2 gaat met de volgende spelers de competitie in: 

 

 

nummer

positie

Naam

lengt (m)

leeftijd

huidige selectiespelers 

1

MID

Rik Wagendorp

1.98

22

2

DIA

Lars Aalders

1.92

32

3

PL

Rik Aalders

1.95

32

4

SV

Sander Meeboer

1.88

30

5

SV

Ruben de Vries

1.90

24

6

PL

Sander den Hollander

1.91

23

7

MID

Peter van Gent

1.90

33

8

PL

Jelle Overvelde

1.91

31

9

MID

Jeffrey van Apeldoorn

1.94

23

10

PL

Mike van Cooten

2.05

19

14

LIB

Sjoerd Aalders

1.93

35

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.