Selectie Vrouwen Oranje voor WK

12 Sep 2018 - door Kees Tanis
Robin de Kruijf, Femke Stoltenborg en Nika Daalderop gaan niet mee naar Japan (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Bondscoach Jamie Morrison heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK Vrouwen in Japan. Grote afwezigen zijn middenaanvalster Robin de Kruijf en passer/loper Nika Daalderop. Beide topspeelsters kampen al enige tijd met een blessure. Begin deze week werd al duidelijk dat ze het beiden vermoedelijk niet gingen halen. Het lukte in de voorbije maanden niet, tijdig wedstrijdfit te raken. Spelverdeler Femke Stoltenberg is de derde afvaller.

Met de vandaag bekend gemaakte selectie vertrekt Oranje morgen ook naar Italië om als laatste voorbereiding op het WK, dat 29 september begint, drie oefenwedstrijden te spelen tegen de Italiaanse ploeg. Morrison koos ervoor, twee spelverdelers mee te nemen naar Japan. Dat zijn Laura Dijkema en Britt Bongaerts. Femke Stoltenborg hoort dus ook bij de afvallers. Als middenaanvalsters zijn Yvon Beliën, Tessa Polder, Nicole Koolhaas en Juliët Lohuis geselecteerd. Passer/lopers zijn aanvoerder Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Marrit Jasper, Nicole Oude Luttikhuis en Celeste Plak. De laatste kan ook op de diagonaal worden ingezet. Vaste waarde op die positie is verder Lonneke Sloetjes. Kirsten Knip en Myrthe Schoot zijn de libero's van het team.

Oranje heeft meerdere malen uitgesproken, naar het WK te gaan om daar een podiumplaats te bemachtigen. Het team haalt de laatste jaren op grote toernooien eigenlijk altijd een plaats bij de beste zes van de wereld.

Nika Daalderop laat desgevraagd weten enorm teleurgesteld te zijn over het niet meekunnen naar Japan. ,,Het was een slechte zomer door die blessure. Vandaag zijn nog foto's gemaakt van mijn scheenbeen. Tegen de verwachting in was er wel enige verbetering te zien. Over twee weken wordt opnieuw een foto gemaakt. Maar dan zit de ploeg al in Japan, dus dat gaat hem voor mij niet meer worden. Nu maar focussen op de volgende toernooien en de Olympische Spelen van 2020 in Japan.'' 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.