Kay van Dijk vervolgt carrière in Argentinië

11 Sep 2018 - Coen Kaaij
©Libertad Burgi Volley (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ware globetrotter Kay van Dijk heeft met Argentinië het elfde land toegevoegd aan de lijst van landen waar hij zijn kunsten mag vertonen. Hij is door zijn voormalig coach Juan Manuel Barrial, die hij van het Turkse Ziraat Bankasi kende, gevraagd naar Libertad Burgi Volley te komen, dat in de Argentijnse Serie-A1 speelt. Van Dijk is al overgevlogen naar zijn nieuwe club.

Na Nederland, België, Zuid-Korea, Italië, Slovenië, Rusland, Polen, Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Iran is Argentinië het elfde land waar de 34-jarige diagonaalspeler onder contract staat. Hij maakte de overstap naar de Zuid-Amerikaanse club zelf op Instagram bekend.

Oranje
De 2.14 meter lange hoofdaanvaller plaatste zich vorig jaar met het Nederlandse team voor het WK dat voor Oranje woensdag begint in Bulgarije. Nadat Van Dijk in de zomer van 2017 een rustperiode nam, viel hij na de twee oefenwedstrijden om de Gelderland Cup tegen Italië als laatste speler af voor de selectie van bondscoach Gido Vermeulen voor het EK in Polen. Dat waren de laatste twee interlands voor de 240-voudig international.

Spaans leren
In zijn post op Instagram zegt Van Dijk: "Ik kreeg een belletje van mijn ex-coach Juan Manuel Barrial en het duurde niet lang voordat ik mijn beslissing had genomen. Tot nu toe is alles perfect en het team heeft mij geaccpeteerd als een van de broeders. Ik zal snel Spaans moeten leren!" 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.