Lycurgus heeft weer wat lucht aan de buitenkant

11 Sep 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nadat Volleybalkrant al eerder meldde dat Steven van de Velde in gesprek was met Lycurgus, laat de club uit Groningen weten dat de komst van de 24-jarige beachvolleyballer uit Den Haag nu definitief is. In eerste instantie is de veelzijdige Van de Velde aangetrokken om het blessureleed op de passer-loper positie tijdelijk op te vangen. Hij heeft een contract getekend tot en met december van dit jaar. Daarnaast is de werkvergunning van de Canadees Chris Voth vandaag rond gekomen.

Van de Velde is een welkome aanvulling in de selectie van Lycurgus omdat het team van coach Arjen Taaij nogal te kampen had met schaarste op de buitenkant. Zowel Pascal Hoogstra als Auke van de Kamp zijn voorlopig niet inzetbaar vanwege blessures. Tot op dit moment werd het tekort aan passer-lopers opgelost door Erik van der Schaaf, aangetrokken als libero, te gebruiken aan de buitenkant. Het lijkt erop dat hij zich, door de komst van Van der Velde en de beschikbaarheid van Chris Voth, nu meer kan gaan richten op de rol van regisseur in het achterveld. Voth was al een tijdje in Groningen aanwezig, maar kon vanwege het ontbreken van een werkvergunning tot op heden nog niks betekenen voor de huidige landskampioen. 

Het is niet de eerste keer dat Van de Velde, naast zijn beachvolleybalactiviteiten, aansluit bij een indoorteam uit de Eredivisie. Vorig jaar liet hij in Rijswijk al zien dat hij ook in de zaal behoorlijk uit de voeten kan. Het moet blijken of hij de stap naar de top van de Eredivisie net zo makkelijk kan maken.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.