Robbert Andringa mist WK na breuk in voet

15 Aug 2018 - Coen Kaaij
Andringa vorig jaar tijdens World League (©RHF-Pim Waslander)

Een flinke domper voor Oranje in aanloop naar het WK, het weet nu al zeker dat het buitenaanvaller Robbert Andringa moet missen tijdens de mondiale titelstrijd. Hij brak woensdagmiddag tijdens de training op Papendal een middenvoetsbeentje. Met de wetenschap dat hij zes weken in het gips moet, zal hij niet inzetbaar zijn in Bulgarije, waar Nederland op 12 september zijn eerste werdstrijd speelt.

Andringa is de tweede speler, van de beoogde veertien die bondscoach Gido Vermeulen mee wilde nemen naar het WK, die afhaakt. Vorige week werd al bekend dat Fabian Plak geopereerd moet worden aan een stressfractuur in zijn scheenbeen waardoor hij enkele maanden uit de roulatie is.

"Robbert kwam op de training iets verkeerd terecht na een sprong en voelde een klein tikkie”, legt bondscoach Gido Vermeulen op de website van de Nevobo uit. “Er was niemand in de buurt, en het leek in eerste instantie wel mee te vallen. Op de foto werd echter een breuk in het middenvoetsbeentje geconstateerd. Robbert moet zes weken in het gips en gaat dus het WK missen. Dit is enorm balen voor Robbert zelf, en ook voor het team waarin hij een vaste kracht is.”

Jeroen Rauwerdink?
Wie Andringa zal vervangen in de equipe van Vermeulen is niet bekend gemaakt. Jeroen Rauwerdink zou nu wellicht opgeroepen kunnen worden. Hij maakte eerder bekend dat hij niet mee zou doen aan het WK en de voorkeur gaf aan het doorbrengen van de zomer met zijn gezin. Daarbij werd wel aangetekend dat hij oproepbaar was voor calamiteiten.

Oranje reist donderdag af naar Brazilië voor drie oefenwedstrijden. Die worden op drie verschillende locaties gespeeld door het hele land, op zaterdag, maandag en woensdag.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.