Volleybalduo in Helden

15 Aug 2018 - door Kees Tanis
Toen ze in 2009 nog samen bij Martinus speelden (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Oranjevrouwen Anne Buijs en Robin de Kruijf staan prominent in de nieuwe editie (no. 43) van het sportmagazine Helden. Ze zijn door het blad uitgenodigd voor een modische shoot en praten met de journalisten Jasper Boks en Marlies van Cleeff over vriendschap, de liefde, familie, het lichaam, aandacht en het naderende WK.

De twee routiniers vertellen dat ze elkaar al kennen vanaf dat ze een jaar of 14 waren en bij het nationale jeugdteam speelden. Buijs komt uit een echte volleybalfamilie en kreeg het spelletje met de paplepel ingegoten. De Kruijf zat eerst op paardrijden en jazzballet. Toen ze uiteindelijk ging volleyballen leekt het alsof ze geen goed balgevoel had. Toch werd ze al op 12-jarige leeftijd gevraagd voor de nationale jeugdselectie.

Beide speelsters gingen een langeafstandsrelatie aan met volleyballers. Bij De Kruijf hield die niet stand toen haar vriend in Brazilië ging volleyballen. Daar speelt ook de vriendin van Buijs. Niet ideaal, maar de buitenaanvalster werd vorige maand tijdens de vakantie toch ten huwelijk gevraagd door haar Ana Carolina da Solva. Het plan is om na de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 te gaan trouwen. De kans is groot dat ze elkaar daarvóór in de ogen moeten kijken als tegenstander tijdens het WK, dat op 29 september in Japan begint.

De Kruijf was al eens te zien in het blad Helden, in de rubriek 'Held geeft zich bloot'. De middenaanvalster poseerde toen topless. Die foto met ontblote borsten dook nog wel eens op in de media. De sponsor van haar Turkse club Vakibank was er niet blij mee. Ze heeft er geen spijt van maar weet achteraf gezien niet of ze het nog eens zou doen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.