Jong Oranje meisjes delen de sets in tweede oefenwedstrijd

15 Aug 2018 - Andre Triep
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De selectie van bondscoach Julien van de Vijver heeft in de tweede oefenwedstrijd tegen Jong Frankrijk de sets gedeeld: 2-2. Jong Oranje nam een voorsprong met 2-0, maar Jong Frankrijk kwam terug naar 2-2. Beide teams experimenteerden met de opstelling en waren volgens bondscoach Julien van de Vijver nog naar hun vorm aan het zoeken. De Franse coach ging uit van zijn “vaste basis”, maar bij Jong Oranje werd er flink gewisseld. Alleen Anna Zijl, Lisa Nobel en Indy Baijens speelden niet. De setstanden waren 25-23, 25-19, 20-25 en 19-25.

Bondscoach Julien van de Vijver startte in de eerste set met Sarah van Aalen (setter), Annick Meijers (passer/loper), Hester Jasper (passer/loper), Vera Mulder (diagonaal), Eline Geerdink (midspeelster), Demi Korevaar (midspeelster) en Susanne Kos (libero) en Dagmar Boom (libero). Zij bleven twee sets staan, maar er waren wel invalbeurten voor Rianne Vos, die in de derde set op de plaats van Hester Hasper ging spelen en ook de vierde set daar bleef staan. Vanaf de derde set speelde kwam Kirsten Broring erin voor Eline Geerdink. En in de loop van de derde set kwam Charlot Vellener als spelverdeelster erin en bleef ook in vierde set staan. Hester Jasper ging in de vierde set op de plaats van Annick Meijers spelen.

In deze wedstrijd bleven onze libero’s passend overeind, maar de andere passers hadden het moeilijk. Dat had natuurlijk gevolgen voor de aanval. Het aanvalsrendement bij Jong Oranje was alle sets lager dan bij Jong Frankrijk.  In de eerste set was dat geen probleem, want de aanval scoorde meer dan de Franse aanval. In de tweede set scoorde Jong Oranje ook minder aanvalspunten dan Frankrijk, maar de grote foutenlast bij Jong Frankrijk in deze set en het blok van Jong Oranje haalden deze set toch binnen. In de derde en vierde set werd zichtbaar dat de Franse serveerders hun serves nu helemaal niet meer op de Nederlandse libero’s richtten. De passlijn wankelde, waardoor het aanvalsrendement bij Jong Oranje verder omlaag ging. Ook in deze wedstrijd scoorde Jong Oranje veel over de buitenkanten en dan vooral via de passer/lopers. De verdeling van de aanvalspunten was: passer/lopers (59%), diagonaal (20%), midden (15%), spelverdeling (6%).

In de eerste set scoorde Annick Meijers voor Jong Oranje de meeste punten (5). Zij deed dat ook in de tweede set (4). In de derde set nam Rianne Vos die rol over met 5 punten. In de vierde set had Jong Oranje een slechte start. Het kwam ver achter met 1-8, maar haalde daarna wel bij tot 13-16. In die set had Vera Mulder de hoogste score (3 punten).

Gescoorde punten bij Jong Oranje: Annick Meijers (15), Vera Mulder (9), Hester Jasper (7), Demi Korevaar (7), Rianne Vos (6), Eline Geerdink (4), Charlot Vellener (3), Kirsten Broring (2), Sarah van Aalen (2) en Susanne Kos (1). Topscorers Frankrijk: Amelie Rotar (17), Manon Moreels (17), Amandha Sylven (12).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.