Knip: "We gaan voor het podium op het WK"

09 Aug 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Deze week speelt het Nederlands damesteam in Hoogeveen en Eindhoven de Rabobank Super Series ter voorbereiding op het WK in Japan. Gisteren wonnen de Nederlandse dames met veel overtuiging van Italië. Na afloop van die wedstrijd sprak Volleybalkrant met libero Kirsten Knip over het toernooi, de weg naar het WK en het concurreren op de libero positie. 

Nederland won met speels gemak van Italië, dat echter met een B-team speelde. Vrijwel het hele basisteam van Italië bleef aan de kant. Nederland was daardoor oppermachtig en liet Italië bijna de gehele wedstrijd kansloos. 

Hoe vind je het dat Italië met een B-team aantreed?
"Het is natuurlijk een oefentoernooi en in dat opzicht begrijp ik dat hij ervoor kiest om ook zijn wissels speeltijd te geven. Voor ons is het natuurlijk minder, want we spelen liever tegen het beste team." 

Wat vond je van de wedstrijd in het algemeen?
"Italië was niet goed en had een hoge foutenlast, vooral in de service. Wij speelden wel goed en hielden ook goed ons eigen spel vast. Normaal als de tegenstander minder is, ga je mee in dat spelletje. Dat deden we gelukkig niet." 

Het hoofddoel van deze zomer voor de Oranje dames is het Wereldkampioenschap dat eind september in Japan plaatsvindt. Nederland heeft nog anderhalve maand om zich voor te bereiden op het WK, waar ze in de poulefase op Argentinië, Duitsland, Japan, Kameroen en Mexico stuiten. 

Waar werken jullie nog specifiek aan richting het WK?
"We werken onder andere aan de side-out en de passing. We willen meer ballen hoog in het midden van het veld passen om zo alle aanvalsters nog aan te kunnen spelen. Ook werken we aan de blok-verdediging en willen we meer ballen hoog naar het midden verdedigen." 

De libero-positie is één van de weinige posities waar Jamie Morrison nog veel mee wisselt deze zomer. Hoe ervaar jij dat?
"Het is inderdaad net zo als vorige zomer dat de libero's elkaar vaak afwisselen. Ik doe elke wedstrijd en training keihard mijn best om mezelf te laten zien. Daarna is het aan de bondscoach om te beslissen wie hij opstelt." 

Hoe ziet jullie voorbereiding op het WK eruit de komende tijd?
Heel veel trainen. We trainen iedere dag tweee keer op Papendal. Naast het toernooi wat we nu spelen gaan we nog naar Duitsland en naar Italië voor een serie oefenwedstrijden. Ons doel is namelijk heel duidelijk; we willen op het podium komen te staan op het WK, het liefst met goud. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.