Nummerdor assistent-bondscoach Beachvolleybal Team Nederland

09 Aug 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Reinder Nummerdor wordt vanaf 1 oktober de nieuwe assistent-bondscoach van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De vijfvoudig Olympiër gaat samen met bondscoach Gijs Ronnes de mannenteams trainen en coachen.

Nummerdor (41 jaar) volgt Jochem de Gruijter op, die Hoofdcoach Talentontwikkelingwordt binnen de Nevobo. De inwoner van Zwolle tekent een contract voor een jaar, met de intentie om in ieder geval door te gaan tot en met de Olympische Spelen van Tokio.

Reinder Nummerdor maakte als speler furore in de zaal en op het strand. Als volleyballer werd hij onder meer Europees kampioen in 1997 en nam hij deel aan de Olympische Spelen van Sydney en Athene. Ook speelde hij acht jaar lang in de Italiaanse Serie A1. 

Als beachvolleyballer was Nummerdor erg succesvol met Richard Schuil. Het bekende duo werd drie keer op rij Europees kampioen en nam deel aan de Spelen van Peking en Londen. Bovendien wonnen Schuil en Nummerdor talloze World Tour toernooien. Na het afscheid van Schuil vormde Nummerdor een team met Christiaan Varenhorst. Met Varenhorst won hij zilver op het WK 2015 in Den Haag en bereikte hij de kwartfinale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

“Toen Gijs Ronnes mij polste voor de functie van assistent-bondscoach, werd ik meteen erg enthousiast”, vertelt Nummerdor. “Dit is een prachtige kans die ik niet wil en kan laten schieten. Ik heb als speler met Gijs gewerkt en ik sta volledig achter zijn werkwijze. Binnen BTN heerst een uitstekende topsportcultuur. Ik denk dat ik erg veel van Gijs kan gaan leren.”

“Reinder heeft in zijn carrière ontzettend veel belangrijke toernooien gespeeld, en ik denk dat hij met zijn ervaring veel kan toevoegen aan ons topsportprogramma”, licht Gijs Ronnes toe. “Hij heeft veel kennis van het spel en ik reken erop dat hij zich ook als coach gaat ontwikkelen. Natuurlijk wordt het voor Reinder bijzonder om zijn voormalige teamgenoot Christiaan Varenhorst te coachen, maar zowel de staf als de spelers hebben de intentie om hier een succes van te maken. Dat we een Nederlandse coach hebben gevonden is bovendien goed voor de continuïteit van ons programma.”

Reinder Nummerdor komt in oktober direct in actie tijdens het World Tour toernooi van Yangzhou (China) of Las Vegas (USA). 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.