Lange Mannen oefenen twee keer tegen Frankrijk

08 Aug 2018 - Door Reinier de Boer

Na de tweekamp met Italië oefent het Nederlands herenteam op vrijdag 10 augustus en zaterdag 11 augustus in Montpellier tegen topland Frankrijk. 

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen bereidt zich voor op het WK dat van 9 tot en met 30 september in Italië en Bulgarije wordt gehouden. Nederland is op dat WK ingedeeld in een poule met Canada, Egypte, China, Brazilië en Frankrijk. De twee oefeninterlands zijn dan ook mooie graadmeters voor de Nederlandse ploeg op weg naar het WK.

Frankrijk heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld tot een topland. De Franse ploeg werd Europees kampioen in 2015 en won op de Europese kampioenschappen aller tijden zeven medailles, waarvan een keer goud, vier keer zilver en twee keer brons. Frankrijk won de World League in 2015 en 2017. Op de CEV ranglijst staat Frankrijk op een gedeelde eerste plaats samen met Rusland, terwijl Nederland op de elfde plaats staat. 

Frankrijk en Nederland zijn geen onbekenden van elkaar en sinds 1948 troffen beide landen elkaar 35 keer. Frankrijk won negentien keer en Nederland zestien keer. De laatste keer was in augustus 2017 voor het EK en Nederland verloor destijds met 3-2. Frankrijk presteerde dit jaar sterk bij de Nations League, want het werd tweede na een nederlaag in de finale tegen Rusland. Op de Olympische Spelen haalde de Franse ploeg nog geen echt indrukwekkende resultaten. In 2016 in Brazilië eindigde de ploeg als negende.

Tijdens het WK treft Nederland Frankrijk op 16 september in Ruse in Bulgarije. De eerste vier van elke poule gaan door naar de volgende ronde. Brazilië, Frankrijk en Canada worden als de favorieten voor de eerste drie plaatsen gezien. Voor Nederland is het zaak in ieder geval twee landen onder zich te houden. Nederland won onlangs met 3-2 van Italië op de dag dat het exact 22 jaar geleden was dat Nederland op de Olympische Spelen in Atlanta in de finale Italië versloeg. Frankrijk is in de twee oefenduels favoriet en Nederland kan laten zien in hoeverre men het spel van een topland als Frankrijk kan ontregelen. Daarna vertrekt Nederland naar Brazilië waar het drie keer oefent tegen het gastland.

Programma:

Vrijdag 10 augustus: Frankrijk-Nederland (Montpellier)

Zaterdag 11 augustus: Frankrijk-Nederland (Montpellier)

Zaterdag 18 augustus: Brazilië-Nederland (Brasilia)

Maandag 20 augustus: Brazilië-Nederland (Manaus)

Woensdag 22 augustus: Brazilië-Nederland (Belem)   

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.