Nederland overtuigend langs Italië

08 Aug 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nederland heeft ook de tweede wedstrijd van de Rabobank Super Series weten te winnen. In Het Activum in Hoogeveen is Nederland veel te sterk voor Italië, dat nagenoeg de hele basisopstelling aan de kant laat en met een B-team speelt: 25-14, 25-20 en 25-13. 

De Nederlandse ploeg kent één wijziging ten opzichte van gisteren, Juliët Lohuis krijgt de voorkeur boven Nicole Koolhaas. Bij Italië laat Mazzanti verrassend genoeg (bijna) al zijn basisspeelsters aan de kant. De jonge Italiaanse ploeg, met drie tieners in de basis, heeft moeite met de service van Nederland en ook de lange rally's zijn vaak voor de Nederlandse ploeg. De dubbele wissel, met Bongaerts en Plak, werkt ook dit weer goed. Twee killblocks op rij zorgen voor een 19-10 stand. Een foutservice van Italië zorgt voor 25-14 winst. 

In set twee neemt Plak de plek van Sloetjes over. Vooral de goede servicedruk van het Nederlandse team maakt indruk. De aanval van Italië wordt door de matige servicepass erg voorspelbaar en zorgt ervoor dat Nederland het blok en de verdediging goed neer kan zetten. Na 8-4 wordt het 11-5 en bij de tweede technische time-out is het 16-9. Ook Knip en Jasper komen binnen de lijnen. Op de de service van Pietrini komt Italië nog wat dichterbij, maar de setwinst komt niet meer in gevaar (25-20). 

Overtuigende zege voor Nederland
Het goede blok van Beliën zorgt in set drie al snel voor 5-1. De Italiaanse dames blijven hard werken en dat zorgt voor leuke rally's, maar Nederland is aan het net beduidend sterker. Ook de Nederlandse service zorgt voor de nodige druk op de pass-lijn van Italië en het verschil wordt snel groter (14-5). Polder (voor Beliën) en Jasper (voor Balkestein) krijgen ook invalbeurten, terwijl de voorsprong oploopt naar meer dan tien punten (19-7). Nederland blokkeert uitstekend, een killblock van Lohuis set Nederland op matchpoint. Op het tweede is het raak, Plak smasht de bal binnen en zorgt voor 25-13. 

Morgen spelen de teams de laatste wedstrijden in Hoogeveen, voordat het toernooi verhuist naar Eindhoven. Om 16.30 spelen Turkije en Italië tegen elkaar, live te volgen via de Facebook pagina van VolleybalNL. Om 19.00 komt Nederland weer in actie, dan tegen Rusland. Die wedstrijd wordt weer uitgezonden via Ziggo Sport. 

Rusland na achterstand toch langs Turkije
Eerder op de avond speelden Rusland en Turkije hun tweede duel. Turkije had in de eerste twee sets de service en blokkering beter op orde dan de Russische ploeg en kwam daardoor verdiend op 2-0. Rusland won vervolgens overtuigend de derde set (15-25). De spannende vierde set was ook voor Rusland (24-26), een vijfde set bracht de beslissing. Die ging naar Rusland, met 14-16. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.