Oranje aast op revanche tegen Italië

08 Aug 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanavond spelen de Nederlandse dames de tweede wedstrijd van de Rabobank Super Series in Het Activum in Hoogeveen. Na de mooie 3-1 overwinning van gisteren tegen Turkije, is vandaag Italië de tegenstander. Nederland zal revanche willen voor de verloren wedstrijd in de Volleyball Nations League, want toen werd er uitgerekend voor eigen publiek verloren van de Italiaanse ploeg. 

Nederland speelde toen in Rotterdam tegen Italië en kwam tijdens die wedstrijd nog wel op een 2-1 voorsprong. Het Italiaanse team kwam, onder aanvoering van de goed spelende Paola Egonu, zeer sterk terug en versloeg Nederland alsnog (15-25 en 8-15). Een domper voor de Nederlandse dames, die in de wedstrijden daarvoor (o.a. op het EK vorig jaar) regelmatig juist veel sterker waren dan de Italiaansen. 

Het team van bondscoach Jamie Morrison krijgt vandaag de kans om revanche te nemen op die verloren wedstrijd. Nederland startte het toernooi gisteren uitstekend met de winst op het Turkse team van oud-bondscoach van Giovanni Guidetti en zal die goede lijn graag door willen trekken. Ook Italië begon het toernooi goed met de 3-1 winst op Rusland. 

Nederland en Italië beginnen om 19.00 aan de wedstrijd in Hoogeveen, die vandaag live te zien is op Ziggo Sport. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.