Brouwer/Meeuwsen naar poulewinst in verregend Wenen

03 Aug 2018 - Coen Kaaij
/ FIVB (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Op de Beach Volleyball Major in Wenen zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen doorgedrongen tot de achtste finales. Op een door zware regenbuien met onweer onderbroken donderdag wonnen zij twee keer met 2-0. Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter werkten vanmorgen hun tweede poule-duel af, zij zijn uitgeschakeld na een tweede verlies.

Donderdagochtend was er geen vuiltje aan de lucht en kon het hoogst geplaatste Nederlandse koppel hun eerste wedstrijd gewoon afwerken. De Chileense neven Marco en Esteban Grimalt hadden weinig in te brengen tegen de als vijfde geplaatste Nederlanders. Het werd een eenvoudige 2-0 zege (21-16, 21-14).

Het als 22e geplaatste team Bouter/Varenhorst had een flinke opdracht, ze stonden tegenover de Olympisch kampioen van Rio 2016, Alison Cerutti, die sinds juni van dit jaar samen speelt met Andre Loyola Stein. In de eerste set hielden de Hollandse mannen redelijk stand, maar in de tweede set moesten zij duidelijk hun meerdere erkennen. Het werd 21-17, 21-13 voor de Brazilianen.

Donderbuien
Het middagprogramma werd volledig overhoop gegooid door een ruim twee uur durende storm, die gepaard ging met zware regenval en donder. Het werd zelfs te gevaarlijk om nog mensen in het beach stadion op het Danube eiland in de Donau te laten verblijven. 

De tekst gaat door onder de video


Poulewinst
Het spel kon na het oponthoud op de velden buiten het stadion worden vervolgd. Brouwer en Meeuwsen speelden om de winst in de poule tegen beach legende Ricardo Costa Santos (Olympisch kampioen van 2004) en Gustavo Carvalhaes uit Brazilië. De gehele wedstrijd hielden de hard hitters uit Nederland het initiatief en zetten Ricardo/Guto Carvalhaes opzij met 21-14 en 21-18. Als gevolg van de poulewinst hoeven ze op vrijdag niet te spelen en komen zaterdag in actie in de achtste finales.

Revanche voor Kantor/Losiak
Op vrijdagmorgen speelden Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst hun tweede poulewedstrijd. De Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak werden in de achtste finale van het Europees kampioenschap twee weken geleden nog in drie sets verslagen, deze keer konden de Polen hun revanche halen. In twee sets waren zij nu te sterk voor Nederlands tweede beachduo: 12-21, 15-21.

Keizer/Meppelink
Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink kent het toernooi op vrijdag om 14.00 uur het vervolg. Ze spelen in de achtste finale tegen het Duitse koppel Victoria Bieneck en Isabel Schneider. De wedstrijd is live te kijken op de website van de Major series, je dient daarvoor alleen wel een betaald abonnement te hebben. De livescore is ook op de website te volgen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.