Jong Oranje plaatst zich voor de halve finale

20 Jul 2018 - Door Andre Triep
(©CEV)

Jong Oranje heeft zich geplaatst door twee sets te winnen van Wit-Rusland. Dat was voldoende omdat Duitsland tegen Finland slechts met 3-2 won, waardoor Duitsland afhankelijk was van het resultaat van Nederland-Wit Rusland. Bondscoach Arnold van Ree startte met dezelfde basis die hij eerder in de andere poulewedstrijden gebruikte. In de eerste set nam Jong Oranje een voorsprong die op 16-10 maximaal was. Daarna had Jong Oranje moeite met het afmaken van de aanval, waardoor Wit Rusland terug kon komen tot 23-20 en de winst voor Jong Oranje met 25-23 kwam. In de tweede set kwam Jong Oranje achter met 4-7 en dat verschil van 3 punten bleef bestaan. Op 19-23 begon Jong Oranje met een inhaalrace en die slaagde, want Jong Oranje won uiteindelijk deze set met 27-25. Daarmee was plaatsing zeker gesteld.

Daardoor zou Jong Oranje vrij uit kunnen spelen, terwijl Wit Rusland nog de kans had om boven Duitsland te eindigen bij 3-2 winst voor Jong Oranje. Dat bleek echter niet te lukken, want in de derde set had Jong Oranje steeds een kleine achterstand. Van 20-21 werd het echter 20-25 voor Wit Rusland. In de vierde set bouwde Jong Oranje geleidelijk een voorsprong op naar 14-10. Daarna haalde Wit Rusland bij. Jong Oranje liep daarna uit naar 24-21, maar door fouten kon Wit Rusland alsnog naar 24-26 winst gaan. In de vijfde set bleef beide teams dicht bij elkaar, maar boven de 10 liep Wit-Rusland uit naar 10-12 en uiteindelijk setwinst met 12-15.

Ondanks het matige spel was er blijdschap over het behalen van de halve finale, waar zaterdag in Den Haag Rusland de tegenstander is.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.