Drie teams door naar knock-out fase EK beach

20 Jul 2018 - Magrietha Top
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

 

Gisteren werden de laatste poulewedstrijden gespeeld in het mannentoernooi. Voor twee teams was een plek in de volgende ronde al een feit, maar was de plaats in de poule nog niet bepaald. Brouwer/Meeuwsen en Bouter/Varenhorst speelden voor poulewinst. De andere twee teams moesten zichzelf nog bewijzen, er moest nog een plek in de volgende ronde worden verdiend. Helaas eindigde dit niet positief voor van der Ham/Vismans, zij zijn na drie nederlagen uitgeschakeld op het EK. Boehlé/van de Velde verloor ook, maar eindigde met één overwinning en twee nederlagen op de derde plek in de poule en veroverde zo een plek in de tussenronde. 

 

In Apeldoorn speelden Boehlé/ van de Velde tegen de Zwitsers Heindrich/Gerson. Dit team had de eerdere poulewedstrijden verloren en dus lagen er kansen voor de Nederlanders. De eerste set waren de ploegen zeer gelijkwaardig aan elkaar. Tot het laatste punt bleef het spannend, maar helaas voor de Nederlanders trokken ze net aan het kortste eind. De tweede set ging in het begin weer gelijk op, maar doordat de Nederlanders niet voldoende niveau haalden in het tweede gedeelde van de set, ging deze ruim verloren. Dus werd het rekenen geblazen. Uiteindelijk een derde plek in de poule en dus een plek in de knock-out fase om een plek voor de 1/8 finale te bemachtigen. Poulewinnaar werd Kantor/Losiak, zij gaan rechtstreeks naar de 1/8 finale. 

 

Voor van der Ham/Vismans was het zaak om de derde poulewedstrijd met ruime winst af te sluiten. Dat was geen gemakkelijke opgave, gezien de tegenstander. Het Russische duo Semenov/Leshukov had al twee wedstrijden gewonnen en wilde uiteraard voor de poulewinst gaan. En dat gebeurde dan ook. De Russen gaven de Nederlanders geen kans deze wedstrijd. Met enorm servicegeweld en een sterke blokkering was er duidelijk een niveauverschil. Helaas voor van der Ham/Vismans sluiten ze het toernooi af zonder overwinning. 

 

Bouter/Varenhorst speelde in Utrecht voor poulewinst tegen de ervaren Spanjaarden Herrera/Gavira. In de eerste set zagen we Bouter/Varenhorst niet het niveau halen wat we de vorige twee wedstrijden van ze hebben gezien. De Spanjaarden speelden echter sterk en liepen uit naar een grote voorsprong. De eerste set ging dan ook met 21-15 naar Herrera/Gavira. Er moest iets veranderen in het spel van Bouter/Varenhorst. In de tweede set werd het zeker spannend, de Nederlanders kregen zelfs setpoints op er 1-1 van te maken, maar dat lukte net niet. De Spanjaarden bleven koel en maakten de wedstrijd af via 23-21. Dat betekende meteen poulewinst. Bouter/Varenhorst verhuist naar Apeldoorn en speelt vandaag de tussenronde voor een plek in de 1/8 finale. 

 

Het hoogst gerankte Nederlandse duo speelde in Den Haag hun derde poulewedstrijd. Er werden geen problemen verwacht tegen de Polen Kujawiak/Rudol. In de eerste set was er ook geen vuiltje aan de lucht, met ruime marge ging de overwinning naar Brouwer/Meeuwsen. De tweede set liet echter een ander beeld zijn, het werd een zenuwslopend einde. Na diverse setpoints tegen was het uiteindelijk een kill-block van Meeuwsen die de stand 30-28 op het scorebord zette. Een zwaarbevochten tweede set dus, maar wel rechtstreeks een plekje verdiend voor de 1/8 finale. 

 

Vandaag gaat het mannentoernooi verder in de knock-out fase, wij houden u op de hoogte van de resultaten van drie Oranjeteams die nog in de race zijn voor het uiteindelijk te vergeven eremetaal. 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.