Keizer/Meppelink naar kwartfinales vrouwen

19 Jul 2018 - Eric Roeske
Wat een ontlading na de winst! (©RHF-Pim Waslander)

Donderdag was het bijltjesdag voor de Oranje vrouwen tijdens de EK Beachvolleybal. Drie van de vier Nederlandse duo’s werden uitgeschakeld. Keizer/Meppelink maakten daarentegen in Rotterdam korte metten met de aspiraties van de als derde geplaatste Zwitserse zusjes Vergé-Dépré.

Als poulewinnaars mochten Sanne Keizer en Madelein Meppelink donderdagavond aantreden in Rotterdam, waar zij dinsdag en woensdag hun eerste drie wedstrijden speelden (twee gewonnen, één verloren). De Zwitserse zusjes Vergé-Dépré werden met 21-16 en 21-14 naar huis gestuurd. In de kwartfinale treft het Oranje koppel de Spaanse vrouwen Lobato/Amaranta die verrassend wonnen van het Duitse team Behrens/Ittlinger. Die wedstrijd is vrijdagavond om 19.45 uur, eveneens in Rotterdam. De halve en hele finale worden zaterdag gehouden in Den Haag.

Joy Stubbe/Marleen van Iersel hadden in Apeldoorn na een ongeslagen poulefase de pech de als nummer 1 geplaatste Duitse dames Laboureur/Sude te loten. Het werd hoe dan ook een razend spannende partij waarbij de Duitsers uiteindelijk net iets sterker waren. De setstanden spreken boekdelen: 20-22 en 25-27.

Ook in Den Haag verloor het tot dat moment eveneens ongeslagen koppel Jolien Sinnema/Laura Bloem met 1-2 van de Russinnen Ukolova/Birlova, setstanden 18-21, 21-18 en 8-15. ,,We hebben niet genoeg druk gehouden. In het begin hebben we met de service te veel fouten gemaakt, en daar profiteren zij dan van. Op een gegeven moment hadden we wel wat meer servicedruk en daarmee hebben we dan ook de tweede set gepakt. In de derde set is dat weer weggezakt” aldus Bloem na afloop.

Donderdagmiddag speelde in de tussenronde op de Neude in Utrecht het duo Sophie van Gestel/Marloes Wesselink een uitstekende partij tegen de hooggeplaatste Duitse vrouwen Kozuch/Borger. In een adembenemende eerste set werden de Oranje vrouwen, die met een wildcard in het toernooi kwamen, aan het eind duidelijk tekort gedaan; de Duitse aanvalster toucheerde de bal maar de scheidsrechter was bijkans de enige die het niet zag. Het werd 27-25 In de tweede set waren de Duitsers sterker en werd dan ook gewonnen met 21-15. Na afloop verklaarde Wesselink: ,,Als dit onze allerlaatste wedstrijd was, dan was dit wel een hele mooie. Wat is het hier geweldig om te spelen.”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.