Drie Oranje vrouwenteams poulewinnaar

18 Jul 2018 - Eric Roeske
Stubbe/Van Iersel veroveren Apeldoorn (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Alle Nederlandse teams door

Woensdagavond zijn maar liefst drie van de vier Oranje duo’s winnaar geworden van hun poule. Twee van hen, Stubbe/Van Iersel  (Apeldoorn) en Sinnema/Bloem (Den Haag) wonnen zelfs alle drie poulewedstrijden. Samen met Keizer/Meppelink (Rotterdam) behouden zij daarmee hun vaste standplaats en komen bovendien pas donderdagavond weer in actie voor hun achtste finale.

Sinnema/Bloem waren woensdag in Den Haag twee Zwitserse duo’s de baas en spelen donderdagavond om 19.30 uur tegen de winnaar van het duel van 14 uur tussen Kolocova/Kvapilova uit Tsjechië en Ukolova/Birlova uit Rusland.

Onverslaanbaar waren ook Stubbe/Van Iersel tot nu toe. Na de 2-0 overwinning vanmiddag op het Russische duo Bocharova/Voronina versloegen zij ook het andere Russische koppel Kholomina/Makroguzova met 2-0. Zij spelen donderdagavond om 19.30 uur in Apeldoorn tegen de winnaar Lahti/Parkkinen (Fin) - Laboureur/Sude (Dui). Het Duitse team is als eerste geplaatst tijdens dit EK Beachvolleybal.

In Rotterdam verrasten Keizer/Meppelink het als tweede geplaatste duo Hermanova/Slukova uit Tsjechië en wonnen met 2-0 (21-15 21-16). Ze revancheerden zich daarmee op hun nederlaag vanmiddag tegen het Franse team Jupiter/Chamereau. Morgenavond staan ze tegen de winnaar van de tussenronde Menegatti/Giombini (Ita) tegen de zusjes Vergé-Dépré (Zwi) die nummer 3 in de ranking staan.

Door het oog van de naald kropen Van Gestel/Wesselink in Utrecht. Met één gewonnen wedstrijd werden zij nipt derde in de poule, met evenveel punten als het Finse duo Lahti/Parkkinen dat vanmiddag verslagen werd. De loting wees uit dat ook zij mogen blijven bivakkeren waar ze zaten, Utrecht dus. Donderdagmiddag om 14 uur  treden zij - in de tussenronde - op de Neude aan tegen het Duitse team Borger/Kozuch dat als zevende geplaatst is. Na winst mogen ze donderdagavond het Zwitserse duo Betschart/Hüberli dat als vijfde is geplaatst proberen te verslaan.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.