Voth en Kooistra maken Abiant Lycurgus compleet

10 Jul 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Landskampioen Abiant Lycurgus heeft de selectie voor het komende seizoen rond. Met het terugkeren van Chris Voth en het aanblijven van aanvoerder Wytze Kooistra kan Lycurgus met 14 spelers aan het nieuwe seizoen beginnen. 

Chris Voth speelde eerder al twee seizoen voor Abiant Lycurgus, tussen 2014 en 2016. De 27-jarige passer-loper schreef in 2016 geschiedenis met Lycurgus door voor het eerst kampioen van Nederland te worden. Na dat seizoen vertrok hij uit Groningen en speelde hij in Finland en Tsjechië. Zijn liefde voor de Groningse club bleef echter bestaan: "Ik heb nu op een paar plekken in Europa gespeeld, maar ik was er niet echt happy mee. Ik miste Nederland, Groningen in het bijzonder en de werkethos bij Abiant Lycurgus. Maar ik miste vooral de geweldige mensen, ploeggenoten, coaches, staf en vrienden. Ik ben heel blij om mijn derde seizoen in te gaan." Hoofdcoach Arjan Taaij is ook zeer tevreden met de terugkeer van Voth: "Naast zijn kwaliteiten als volleyballer is Chris een persoonlijkheid. Het is een teamspeler, werkt hard en heeft leiderschap." 

Met het aanblijven van Wytze Kooistra werd de selectie vervolgens compleet gemaakt. Hoewel het er even op leek dat de 36-jarige Kooistra nog een avontuur in het buitenland aan zou gaan, heeft hij er toch voor gekozen om in Groningen te blijven. Het combineren van zijn gezin, werk en het volleybal bleek toch uiteindelijk het best te kunnen bij Lycurgus. "Het buitenland leek me zeker nog een keer leuk. Leven in een ander land is de moeite waard, maar dat zou zeker invloed op ons gezin hebben. Uiteindelijk is het hier blijven geworden. Ik heb nog motivatie om door te gaan. Het afgelopen jaar was goed en het lijkt me mooi om de groep, met veel talentvolle spelers te ondersteunen." 

Het team bestaat komend seizoen uit de volgende veertien spelers:
- Spelverdelers: Sam Gortzak en Stijn Held
- Diagonalen: Wytze Kooistra en Geoffrey van Gent
- Middens: Niels de Vries, Sander Scheper, Dennis Borst en Hossein Ghanbari
- Passer-lopers: Auke van de Kamp, Frits van Gestel, Chris Voth en Pascal Hoogstra
- Libero's: Erik van der Schaaf en Steven Ottevanger

Bron: lycurgus.nl

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.