Mooie winnaars eredivisie beach in Zaanstad

10 Jul 2018 - Magrietha Top

 

Afgelopen weekend was het de beurt aan Zaanstad om de eredivisie beachvolleybal te organiseren. Met prachtig weer was het een mooie ambiance op de beachvollebalvelden aldaar. Het toernooi kende nieuwe winnaars en dat toont nogmaals de breedte aan van de Nederlandse beachvolleybaltop. Bij de mannen was er een gouden plak voor Boermans/Haanappel en bij de vrouwen ging het goud naar gelegenheidsduo Van Ass/Van Driel. 

 

Spektakel was het in ieder geval wel, het hele weekend in Zaanstad. Met wederom wat andere teams die meespeelden om de plaatsen op het podium. Bij de mannen was er een mooie finale waarin de teams Boermans/Haanappel en Van der Ham/Vismans elkaar tot het uiterste dreven. Uitstekende verdedigende acties en mooie killblocks wisselden elkaar af. Krachtige aanvallen werden afgewisseld met slimme tactische ballen. Het publiek kreeg een mooie finale voorgeschoteld. 

Uiteindelijk was het in beide sets Boermans/Haanappel dat de beste eindsprint in huis had. Ze wonnen de finale met 2-0 en daarmee beloonden ze zichzelf met een eerste gouden plak in de Nederlandse eredivisie. 

 

Bij de dames was de finale minstens zo spectaculair. Misschien doet de einduitslag dat niet meteen vermoeden, maar de ultra lage foutenlast van Van Ass/Van Driel was indrukwekkend te noemen. Het duo speelt normaal gesproken niet samen, maar beide dames komen wel van dezelfde beachvolleybalschool. Wellicht nog knapper is de prestatie te noemen omdat Van Ass normaal gesproken uitkomt in de tweede divisie. Van Driel speelde uiteraard wel eerder in de eredivisie. De twee waagden het erop om samen te spelen dit weekend. En dat bleek een ware succesfactor! De ene na de andere tegenstander moest eraan geloven. En dit resulteerde in een prachtige overwinning in een vrij eenzijdige finale. Tegenstander Van Dijken/Van Werkhoven kwamen er gewoonweg niet aan te pas. 

 

De komende tijd richt het Nederlandse beachvolleybalvolk zich vooral op het EK in eigen land, maar in het weekend van 28 en 29 juli is er weer aandacht voor de eredivisie, deze ronde zal plaatsvinden in Vrouwenpolder. 

 

foto's eredivisiebeach.nl 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.