Jong Oranje mannen in volle voorbereiding op EK in eigen land

07 Jul 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Op 14 juli begint het EK onder de 20 voor Jong Oranje (mannen) in eigen land. Op dit moment is de selectie in volle voorbereiding.

De Nederlandse jongens, met Sportcentrum Papendal als thuisbasis, speelden twee weken geleden nog een oefentoernooi in Rusland. Zowel tegen Polen, Tsjechië en gastland Rusland werd verloren, maar de equipe onder leiding van Arnold van Ree, wist een goed niveau neer te zetten. Op de big points kon alleen het verschil niet gemaakt worden. Aanvoerder Bennie Tuinstra werd uitgeroepen tot best spiker van het toernooi. 

Vorig weekend reisde de selectie af naar de Belgen in Vilvoorde voor een trainingsstage en dit weekend wordt er nog getraind in eigen land. 

Volgende week komt Italië op bezoek om in de laatste dagen voor het EK nog te oefenen tegen Jong Oranje. Er worden drie oefenduels gespeeld, waarvan twee op 10 en 11 juli in sporthal Amerena in Amersfoort met volleybalvereniging Keistad als gastheer. 

De eerste tegenstander die Jong Oranje op volgende week zaterdag in de gloednieuwe Van der Knaaphal in Ede wacht is Tsjechië. De Tsjechen wisten zich via de laatste kwalificatieronde te plaatsen. Deze lichting werd vorig jaar nog Europees kampioen, dus de Nederlandse jongens zullen hier gelijk een flinke kluif aan hebben. 

Naast Tsjechië treft Nederland Finland, Portugal, Duitsland en Wit-Rusland in Poule 1. De andere poule, bestaand uit België, Turkije, Rusland, Italië,  Frankrijk en Polen wordt gespeeld in Kortrijk (België). De nummers 1 en 2 van beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Nummers 3 en 4 spelen om plek 5 t/m 8 en de nummers 5 en 6 zijn uitgeschakeld. De finaleronde zal plaatsvinden in Den Haag. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.