Manon Doornenbal van Eurosped naar Emlichheim

05 Jul 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Manon Doornenbal speelt volgend seizoen in de tweede Bundesliga bij SCU Emlichheim. Eerder werd al bekend dat Doornenbal niet bij Eurosped zou blijven, aangezien de selectie van Jan Berendsen voor komend seizoen al compleet was. 

Doornenbal speelde één seizoen bij Team Eurosped en maakt nu dus de overstap naar SCU Emlichheim. Ze is bij Emlichheim niet de enige Nederlandse speelster, want ook Danique Aardema (afkomstig van Emmen '95) staat komend seizoen onder contract bij de Duitse club. Het contact tussen Doornenbal en Emlichheim kwam via de vader van Danique tot stand, die haar in een café tegenkwam en vroeg of ze ook volleybalde gezien haar lengte. 

Via Danique kwam vervolgens het contact tussen Doornenbal en de club tot stand en deed ze een aantal proeftrainingen, die de technische staf overtuigden haar bij het team te halen. Doornenbal verheugt zich nu al op het komende seizoen: "Het is een jong team met veel talent en ik kijk uit naar de uitdagingen die het nieuwe seizoen met zich mee gaan brengen." Ook de staf van Emlichheim verheugt zich met de komst van de nieuwe diagonaal: "Manon is een goede en ervaren speelster die bij ons team past. We zijn erg blij met zo'n geweldige versterking." 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.