Maret Balkestein-Grothues naar CSM Bucuresti

21 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Maret Balkestein-Grothues heeft haar nieuwe club bekend gemaakt. Komend seizoen speelt ze voor het Roemeense CSM Bucuresti, waar ze teamgenoot wordt van Nicole Koolhaas. 

De Nederlandse aanvoerster speelde afgelopen seizoen een half jaar in Italië bij Pomi Casalmaggiore, nadat ze na een conflict was weggegaan bij Chemik Police. CSM Bucuresti werd afgelopen jaar landskampioen en bekerwinnnaar en zal komend seizoen ook deelnemen aan de Champions League. In de strijd om het kampioenschap was CSM Bucuresti onder andere te sterk voor Volei Alba Blaj, de zilveren medaille winnaar van de Champions League van dit seizoen. De 29-jarige Balkestein wordt door haar nieuwe club gezien als een grote aanwinst. Op de site wordt ze aangekondigd als één van de beste speelsters van Europa met twee EK-finales en een Olympische halve finale op zak. 

Zelf is de 1,80 lange passer-loper erg tevreden met haar overstap naar CSM Bucuresti: "Ik ben blij met deze keuze! Ik wil graag een bijdrage leveren aan de prestaties van CSM Bucuresti komend seizoen." Bij de Roemeense club wordt ze teamgenoten met Nicole Koolhaas, die eerder deze maand haar contract met nog een jaar verlengde. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.