Buitenlandse titels in Nederlandse eredivisie

18 Jun 2018 - Magrietha Top

In de Nederlandse eredivisie hadden we de afgelopen toernooien al wat buitenlandse inbreng. Ook dit weekend in Eindhoven was er weer sprake van buitenlandse teams die zich tegen het verdelen van de prijzen aan wisten te bemoeien. En wisten de Nederlanders de afgelopen toernooien de bezoekers nog van winst af te houden, dit weekend ging er geen Nederlands team met de prijs vandoor. ‘We’ werden op waarde geklopt door ‘hen’.  

Mannentoernooi

De Belgen Koekelkoren/van Walle rekenden in de kwartfinale af met Dearney de Cuba/Verpoorten. Het verschil was in de cijfers misschien niet heel ruim, maar de Belgen kwamen niet een keer serieus in de problemen. In de tweede kwartfinale namen Broekema/ van der Schaaf het op tegen Feldkamp/Nijland. In een spannende driesetter was het Feldkamp/Nijland die uiteindelijk een halve finaleplek wist te bemachtigen.

 

Blom/de Groot moest met ruime cijfers de overwinning aan Boermans/Haanappel laten. Tegenstander in de halve finale was van der Ham/Vismans, die geen kind hadden aan Damen/Penninga. 

 

In de eerste halve finale waren de gasten uit België veel te sterk voor Feldkamp/Nijland en ook de tweede halve finale was niet heel spannend, van der Ham/Vismans won afgetekend van Boermans/Haanappel.

 

De finale werd een spannende, waarin Koekelkoren/van Walle uiteindelijk net iets sterker bleek dan van der Ham/Vismans. De wedstrijd eindigde in 2-0 via de setstanden 21-18 en 22-20. De derde plek was voor het duo Boermans/Haanappel.

 

Vrouwentoernooi

Bij de vrouwen waren er heel veel kanshebbers op succes. Een mooi deelnemersveld zorgde ervoor dat voorspellen lastig was. Keizer/Meppelink rekende in de halve finale genadeloos af met Piersma/Stubbe. De ervaren dames gunden de jongere meiden in beide sets slechts negen punten. Van Driel/Schoon won relatief simpel van Van Driel/Gravesteijn, die vorige week nog de winst in de eredivisie wisten te behalen. 

 

Van Gestel/Wesselink won relatief gemakkelijk van Remmers/Stiekema. Laatstgenoemden doen leuk mee, maar voor de absolute top komen ze echt trainingsuren en ritme te kort. De bezoekers bij de dames kwamen dit weekend uit Spanje, Baquerizo Mc Millan/Fernández Steiner won heel overtuigend van Luijken/De Vries. 

 

Keizer/Meppelink won, na een hele spannende eerste set en een iets minder spannende tweede set, van Van Driel/Schoon. De tegenstander in de finale kwam ook van over de grens. De Spaanse dames lieten geen twijfel bestaan of zij of Van Gestel/Wesselink de wedstrijd zouden winnen. 

 

De finale was er eentje om van te smullen. Mooi volleybal, spectaculaire reddingen en mooie blokkeeracties wisselden elkaar af. De eerste set was ruim voor de Nederlandse dames, zij wonnen met 21-16. Maar het Spaanse duo liet zich niet uit of van het veld slaan en knokte zich terug in de wedstrijd via 21-19. In de derde set denderden de Spanjaarden meteen door, maar Keizer/Meppelink vocht zich knap terug. Zo bleef het spannend tot het einde, maar uiteindelijk was het Baquerizo Mc Millan/Fernández Steiner wat bij 15-12 de winnaar werd van de eredivisie in Eindhoven. Van Driel/Schoon won de kleine finale van Van Gestel/Wesselink en maakte zo het podium compleet.  

 

Foto: eredivisiebeach.nl 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.