Buiten volleyballen, dat wil je niet missen!

18 Jun 2018 - door Sanne Westerterp

Overal in het straatbeeld zien we voetbaldoeltjes, basketbalpalen, tafeltennistafels, fitnessapparatuur en ga zo maar door. Maar waar kom je een volleybalnet tegen om onze mooie sport te spelen? Bijna nergens. Om volleybal aan te bieden op straat, op schoolpleinen en op speelplekken is er een duurzame oplossing nodig. Het buitensportnet.
Duurzame oplossing
Het buiten volleybalnet is opgebouwd uit sterke materialen. Het net kan op verschillende hoogtes worden gehangen. Door het materiaal staat het net altijd op spanning, kan het tegen een stootje (‘vandalisme proof’) en het buitensportnet is officieel gecertificeerd door het Keurmerkinstituut. De oplossing voor de standaard netten die binnen een korte tijd verweren of in slechte staat geraken. Doordat het net in hoogte verstelbaar is, kunnen ook sporten als badminton en tennis gespeeld worden. Naast de verstelbare variant is het net ook verkrijgbaar in een variant in een vaste hoogte.

Het idee
Het idee voor het buiten volleybalnet is ontstaan bij drie volleyballiefhebbers uit Oldebroek. Hoe bereik je de 'gewone burger' en de kinderen nu met volleybal? Hoe kun je kinderen laten zien hoe mooi volleybal is? Het antwoord moest op straat liggen, vonden ze. Een net en een bal. Meer zou je eigenlijk niet nodig moeten hebben en daarmee zou het plezier voor een grote groep (volleybal)liefhebbers kunnen beginnen. Waar duurzame volleybalnetten nu (nog) ontbreken in het straatbeeld, hopen ze dat dit over een aantal jaar anders zal zijn.

Zo’n net mag toch niet ontbreken op uw locatie? Neem snel een kijkje opwww.buitensportnet.nl voor meer informatie.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.