Robin de Kruijf blijft bij Imoco Volley Conegliano

14 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Robin de Kruijf heeft voor een jaar bijgetekend bij Imoco Volley Conegliano. Het wordt voor De Kruijf het derde seizoen bij de Italiaanse topploeg waar ze al meerdere prijzen mee pakte, maar ook tegenslagen kende in de vorm van blessures. 

De 27-jarige midspeelster, die door de fans van Conegliano liefkozend 'the queen' wordt genoemd, speelt sinds 2016 voor Conegliano. Zowel afgelopen als vorig seizoen moest ze aan het eind van de competitie en Champions League noodgedwongen toekijken door blessures. Wel werd ze met Conegliano dit jaar landskampioen en haalde ze vorig jaar in de Champions League zilver.
Conegliano is zeer verheugd met het aanhouden van De Kruijf. Op de eigen site zegt de club: "Vandaag is bevestigd dat er opnieuw een wereldtopper ook volgend seizoen het shirt van Imoco zal dragen. Dit is een bewijs van de ambities van de club, die daarmee voor het derde jaar op rij één van de beste middens ter wereld behoudt." 

De 1,93 lange De Kruijf hoefde zelf niet lang na te denken toen ze een nieuwe aanbieding kreeg van Conegliano: "Het was geen moeilijke keuze, ik houd van deze club, dit team en deze fantastische fans. Ik denk dat we met een team als dit nog steeds veel prijzen kunnen winnen in de toekomst en altijd mee kunnen doen op het hoogste niveau." Over het herstel van haar blessure zegt ze: "Ik ben blij dat mijn team het heeft toegestaan dat ik de tijd neem voor mijn herstel. Ik hoef me niet te haasten en ik kan mijn lichaam goed herstellen richting komend seizoen. Ik denk dat ik straks klaar ben voor het Wereldkampioenschap." 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.