Oranje sluit af met 'burenruzie' tegen Duitsland

14 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De poulefase van de Volleybal Nations League loopt op zijn einde en alle beslissingen zijn inmiddels gevallen. Gastland China, Amerika, Brazilië, Servië, Nederland en Turkije gaan aan het eind van deze maand de strijd met elkaar aan in de Final Six. Maar eerst staat voor Nederland vandaag nog het duel met buurland Duitsland op het programma. 

Ondanks dat de Nederlandse ploeg het doel in de VNL al heeft bereikt, zullen Morrison en zijn speelsters ongetwijfeld willen afsluiten met een zege. Want hoewel Duitsland slechts 11e staat en op papier dus minder lijkt dan Nederland, heeft een duel tussen twee buurlanden altijd net wat extra's en willen beide landen graag de eer hoog houden. 

Daar komt bij dat de Duitse competitie ook nu weer hofleverancier is wat betreft Nederlandse speelsters in het nationale team. Maar liefst 7 van de 14 speelsters waren afgelopen seizoen actief op het hoogste niveau in Duitsland. Die speelsters zullen aan de andere kant van het net zowel teamgenootjes als tegenstanders van dit seizoen aantreffen. De Duitse ploeg heeft ook een klein Nederlands tintje, want Saskia van Hintum is assistent-coach bij Duitsland. Van Hintum was in het verleden ook assistent bij het Nederlands team en had de afgelopen seizoenen als hoofdcoach van Ladies in Black Aachen onder andere Stoltenborg, Bongaerts, Daalderop, Knip en Polder onder haar hoede. 

Nederland zou er goed aan doen om de vierde plek in de stand vast te houden om zo voor een betere uitgangspositie te zorgen tijdens de Final Six. De nummer vier speelt namelijk tegen het gastland (China) en de nummer drie (Servië). Beide teams heeft Nederland in de poulefase een keer verslagen. Wordt Nederland nog vijfde, dan zijn de nummers één (Amerika) en twee (Brazilië) hoogstwaarschijnlijk de tegenstanders. De Final Six gaat op 27 juni in Nanjing van start, op 1 juli zijn de strijd wordt de finale gespeeld. 

De wedstrijd tussen Duitsland en Nederland begint vanavond om 20.30, Ziggo Sport begint om 20.15 live met de uitzending. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.