Nederland tegen Olympisch kampioen China

13 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vandaag staat voor Nederland de wedstrijd tegen Olympisch kampioen China op het programma. De Nederlandse dames zijn bij een overwinning vandaag niet meer te achterhalen door Italië en dat zou een plekje bij de Final Six betekenen. 

Daarvoor moet Nederland eerst echter wel afrekenen met de Olympisch kampioen van twee jaar geleden. De laatste drie ontmoetingen tussen Nederland en China werden allemaal in het voordeel van de Chinese ploeg beslist, al was het verschil telkens miniem. De speelsters die er in 2016 bij waren op de Olympische Spelen zullen ongetwijfeld nog wel eens terugdenken aan de wedstrijden tegen China op dat toernooi. In de poulefase boekte Nederland namelijk een knappe 3-2 zege op de latere kampioen, maar in de halve finale was China vervolgens te sterk. In die halve finale werd het na een vreselijk spannende wedstrijd, waarin alle sets binnen twee punten verschil beslist werden, 1-3 voor China dat daarna in de finale won van Servië. Nederland speelde om het brons, maar verloor dat duel van Amerika. 

Op dit moment staat China in de Volleyball Nations League slechts zevende met met 7 overwinningen en 6 nederlagen. Gisteren werd tegen Duitsland ternauwernood een verlies in vijf sets voorkomen. Dat zal ook te wijten zijn aan het feit dat China zonder een aantal belangrijke basisspeelsters speelde. Zo kwam Zhu Ting, één van de beste volleybalsters ter wereld en teamgenoot van Lonneke Sloetjes, gisteren niet in actie.

Ziggo Sport
Gisteren was er onduidelijkheid over het uitzenden van de wedstrijd door Ziggo Sport, want de wedstrijd was uiteindelijk alsnog te zien. Ook vandaag kan er live gekeken worden op de gewone Ziggo Sport zender, om 17.15 wordt gestart met de uitzending. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.