VC Weert van eredivisie naar promotieklasse

13 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In april zag het er nog rooskleurig uit voor VC Weert dat via de degradatiepoule behoud veilig stelde. Maar de Limburgse ploeg kreeg geen eredivisielicentie voor het nieuwe seizoen en doet nu noodgedwongen nog een flinke stap terug. 

In eerst instantie zou Weert in de topdivisie gaan spelen, maar het team gaat nu uitkomen in de promotieklasse, maar liefst vier niveaus lager. Zowel de trainers als speelsters zijn al weg en het lijkt er op dat de organisatie de zaken niet goed voor elkaar krijgt. Tegen 'De Limburger' wordt er namens de Nevobo uitgelegd dat Weert anderhalve maand te laat was met het aanleveren van de licentieaanvraag, ondanks meerdere herinneringen van de bond. Hierdoor zette de Nevobo ook al vraagtekens bij de organisatie van de stichting. 

Ook een bestuurslid van de stichting Topvolleybal Weert sprak kort met 'De Limburger' en maakt duidelijk dat dit een persoonlijk drama is. Er wordt gesproken van persoonlijk falen (niet specifiek door wie), waardoor de aanvraag te laat is ingeleverd. De stichting zal volgend seizoen in ieder geval ophouden te bestaan, het eerste team van Weert zal weer bij de vereniging gaan horen. 

De grote vraag is nu nog wie de vrijgekomen plek(ken) gaat opvullen. US Amsterdam zou nu in eerste instantie in aanmerking komen voor de plek in de eredivisie, terwijl het ook kan zijn dat Peelpush nog weer terugkeert na de degradatie. Uiteraard is er door het helemaal wegvallen van Weert ook een plek vrijgekomen in de topdivisie, die ook nog opgevuld zal moeten gaan worden. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.