Nederland vs Turkije, een beladen duel

12 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanavond om 17.30 staat voor Nederland de wedstrijd tegen Turkije op het programma. Met Giovanni Guidetti als coach van de Turkse ploeg zal het in meerdere opzichten een beladen duel worden. 

Anderhalf jaar geleden besloot Guidetti plotseling te stoppen bij de Nederlandse dames. Hij kende met Nederland een uiterst succesvolle periode met EK zilver, brons op de World Grand Prix en een vierde plek op de Olympische Spelen. De bevlogen topcoach had zelfs bijgetekend tot 2020, maar besloot in 2016 toch om niet door te gaan bij de Nederlandse ploeg. Hij was dat jaar vader geworden en wilde meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Verrassend genoeg koos Guidetti er wel voor om met het Turkse nationale team aan de slag te gaan. 

De Oranje dames zullen ongetwijfeld een goede wedstrijd willen laten zien tegen hun voormalige bondscoach. Ook Jamie Morrison en Giovanni Guidetti kennen elkaar goed, want Morrison was twee jaar assistent van Guidetti bij Vakifbank. Voor Lonneke Sloetjes wordt het een weerzien met haar clubcoach en meerdere teamgenootjes van Vakifbank. Ook voor Buijs en Beliën, die het afgelopen seizoen in de Turkse competitie speelden, zullen er bekende gezichten aan de overkant van het net staan. 

Het is duidelijk dat Nederland om persoonlijke reden graag zou willen winnen van Turkije, maar ook met het oog op de stand in de Volleyball Nations League kunnen de Nederlandse dames goede zaken doen bij een overwinning op de Turkse ploeg. Beide landen hebben tot nu toe 9 wedstrijden gewonnen en 3 keer verloren. Mocht Nederland vandaag winnen dan gaan ze Turkije voorbij op de ranglijst. 

De wedstrijd, die om 17.30 begint, blijkt helaas alleen te zien via het betaalde kanaal van Ziggo Sport, Extra 2. Later op de avond (19.00) is er wel een samenvatting te zien van de wedstrijd.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.