Nieuwe Italiaanse club voor Judith Pietersen

12 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Judith Pietersen is volgend seizoen weer actief in de Italiaanse competitie, maar wel bij een andere club. Ze maakt de overstap van Modena naar het net gepromoveerde Brescia. 

Voor de 28-jarige Pietersen wordt dit het vierde achtereenvolgende seizoen dat ze in Italië speelt. Ze begon in 2015-16 bij Scandicci om vervolgens in het seizoen daarop landskampioen te worden bij Novara, samen met Celeste Plak en Laura Dijkema. Hierna koos ze ervoor om de focus te leggen op haar studie en die af te ronden. Nadat ze daarmee klaar was, speelde ze het afgelopen half jaar nog voor Modena. Nu maakt ze dus de overstap naar Brescia, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de Series A2.

Haar nieuwe club is zeer te spreken over de komst van de Nederlandse speelster. Op de website kondigen ze haar aan als een topspeelster met een 'scudetto' op zak. "Het is een gat in de markt en internationale scoop," zegt bestuursman Emanuele Cantania, "Judith haar ervaring zal ons zeker verder helpen en we kijken uit naar het zien van haar werk bij ons. Ze past perfect bij ons spelidee." 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.