Revanche Brouwer/Meeuwsen en winst van Driel/Gravesteijn

11 Jun 2018 - Magrietha Top

De kwartfinales, halve finales en finales van de eredivisie in Leeuwarden werden gisteren gespeeld. Bij de mannen ging de uiteindelijke winst naar Brouwer/Meeuwsen, die duidelijk iets goed te maken hadden ten opzichte van vorige week. Bij de vrouwen was de winst uiteindelijk voor van Driel/Gravesteijn.

Ook dit weekend was er bij de mannen weer een Braziliaanse inbreng in de eredivisie. Neilton/Harley deed wederom een gooi naar een finaleplaats. In de kwartfinale wisten ze in ieder geval af te rekenen met Dearney de Cuba/Verpoorten. Bekende en onbekende kwartfinalisten in de overige wedstrijden. Van der Ham/Vismans won van Boermans/Haanappel, Gras/Haanappel won van Groen/Kalmeijer. De laatste kwartfinale was een prooi voor Brouwer/Meeuwsen, zij rekenden af met Feenstra/van Pruissen.

 

In de halve finale nam Brouwer/Meeuwsen het op tegen Gras/Haanappel, daar werd gedecideerd mee afgerekend. De Brazilianen wonnen met ruime cijfers van Van der Ham/Vismans. Wederom een Nederlands-Braziliaanse finale dus. En net als vorige week waren het de Nederlanders die er met de buit vandoor gingen. De eerste set was het nog spannend, maar in de tweede set voerde Brouwer/Meeuwsen duidelijk de boventoon. De derde plaats was voor van der Ham/Vismans. 

 

Bij de vrouwen was het deelnemersveld in de kwartfinale afwijkend van andere weekenden, dus het verloop van de wedstrijden was ook lastiger te voorspellen. Piersma/Stubbe won in een hele spannende kwartfinale van van der Lecq/Zwaanswijk. Overtuigender was de winst in de kwartfinale van Oosterveld/de Vries op van Dijken/van Werkhoven. Ook van Driel/Gravesteijn had in de kwartfinale weinig te duchten van tegenstanders van Duinen/Rekar. De laatste kwartfinale werd als enige pas na drie sets beslist. Wouters/Ypma trok aan het langste eind tegen Gras/van de Velde. 

 

De halve finales waren niet zo spannend als de neutrale toeschouwer wellicht had gehoopt. Maar het verschil in niveau was gewoonweg groot. Oosterveld/de Vries won met ruime cijfers van Piersma/Stubbe. Ook was er een simpele overwinning voor van Driel/Gravesteijn tegen Wouters/Ypma. 

 

De finale werd een complete walk-over. Oosterveld/de Vries had geen kans tegen een ontketende van Driel/Gravesteijn. De eerste set werd het 6-21 en de tweede set 14-21. Een mooie overwinning voor het duo van Driel/Gravesteijn dus! Het podium werd compleet gemaakt door Wouters/Ypma.  

 

Foto: Eredivisiebeach.nl 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.