Iris Scholten maakt overstap naar Rote Raben Vilsbiburg

11 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Iris Scholten gaat komend seizoen spelen in de Duitse competitie. Ze maakt de overstap van Coolen-Alterno naar Rote Raben Vilsbiburg, waar ze teamgenoot zal worden van Myrthe Schoot. 

De 18-jarige Scholten speelde slechts één seizoen bij Coolen-Alterno, daarvoor maakte ze onderdeel uit van het Talent Team Papendal. Met de Apeldoornse ploeg speelde ze afgelopen seizoen in de finale om het landskampioenschap. De 1,91 meter lange diagonaalspeelster heeft zin om de uitdaging bij haar nieuwe club aan te gaan. Op de website van Rote Raben Vilsbiburg zegt ze: "Ik wil me verder ontwikkelen en een betere volleybalster worden. Ik geloof dat ik dan bij de Rote Raben aan het juiste adres ben om dat te doen." 

Haar nieuwe club is erg blij met haar komst en kondigt haar aan als een groot talent. Trainer Timo Lippuner spreekt ook zeer enthousiast over zijn nieuwste aanwinst: “Ik heb me zowel live als op video’s van haar kwaliteiten kunnen overtuigen. Ondanks haar jonge leeftijd droeg ze bij Alterno op de diagonaalpositie al veel verantwoording met haar mee en daar ging ze erg goed mee om."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.