Opnieuw Champions League voor Sliedrecht Sport

08 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sliedrecht Sport kiest er ook komend seizoen voor om mee te doen in de Champions League. De Sliedrechtse ploeg heeft met het winnen van de landstitel een ticket voor de Champions League verdiend en wil daar graag weer aan mee doen. Op 28 juni vindt de loting plaats en wordt duidelijk tegen wie Sliedrecht zal gaan spelen. 

Het afgelopen jaar was de eerste keer dat Sliedrecht op het hoogste Europese niveau meedeed en de landskampioen liet meteen een goede indruk achter. Toen werd Asterix Avo Beveren, kampioen van België, zowel uit en thuis verslagen en speelde Sliedrecht ook twee verdienstelijke wedstrijden tegen Imoco Volley Conegliano. De Italiaanse ploeg was echter over twee wedstrijden te sterk en won uiteindelijk het brons. Sliedrecht stroomde vervolgens in bij de CEV-cup en verloor van het Franse Béziers Volley. 

Voor komend seizoen lijkt het erop dat Sliedrecht begint in de tweede ronde, die begin oktober wordt gespeeld. Bij winst is de derde ronde eind oktober, bij verlies mag Sliedrecht begin november in de CEV-cup gaan spelen. Ook als er in de derde ronde wordt verloren, mag Sliedrecht alsnog instromen bij de CEV-cup. 

Ambitieus Sliedrecht gaat voor hoogst haalbare
Voorzitter Cees de Boer licht de keuze voor de Champions League toe: "Als Sliedrecht Sport gaan we altijd voor het hoogst haalbare. ls landskampioen hebben onze meiden een ticket voor de Champions League verdiend, dus gaan we graag wederom dat avontuur aan. Financieel is het echter nog niet rond en daarom doen we een dringend beroep op het bedrijfsleven in Sliedrecht en omstreken om dit mogelijk te maken. Champions League in Sliedrecht biedt enorme kansen voor exposure en hospitality. Maar sowieso wordt het natuurlijk een fantastisch evenement voor iedereen. Hoofdtrainer Vera Koenen ziet het als een mooie uitdaging voor haar speelsters: "Voor iedere volleybalster is dit een ervaring die voor altijd bijblijft. Voor de speelsters is het gaaf en heel motiverend om op het hoogste platform voor clubteams mee te kunnen doen. Daarnaast is het belangrijk voor het Nederlandse volleybal dat er clubs zijn met stevige ambities zoals Sliedrecht.”

Bron: sliedrechtsport.nl

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.