Joost Joosten nieuwe trainer van VoCASA

08 Jun 2018 - door Reinier de Boer
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

VoCASA heeft de 37-jarige Joost Joosten uit Cuijk als nieuwe trainer aangesteld. Joosten is hoofdtrainer en zijn assistenten zijn Albertine de Haan en Misha Latuhihin. De oud-speler van Jong Oranje volgt Gert Veldhuizen op, die momenteel als prestatiemanager werkzaam is bij de kersverse Eredivisionist.

Joosten, voormalig topspelverdeler, werkt bij de hoofdsponsor van VoCASA, Sanadome en werkte op het gebied van krachttraining afgelopen seizoen al samen met zijn nieuwe club. Joosten woont in Cuijk en was afgelopen seizoen trainer/speler bij tweededivisionist VC Volt uit Cuijk. Daarnaast trainde Joosten een regio beachvolleybalselectie.

Joost Joosten was eerder trainer van de dames van Dynamo Apeldoorn en fungeerde enige tijd als invalcoach bij de heren van SV Dynamo in de Eredivisie. 

VoCASA heeft versterking gekregen in de persoon van middenman Mario Wijsman, die van Valley Volleybal Prins uit Ede overkomt naar de Nijmeegse eredivisieploeg. De 19-jarige Max van Weerden komt over Talentteam Papendal en maakte deel uit van Jong Oranje. Van Weerden revalideert momenteel van een heupoperatie en krijgt bij VoCASA de kans te herstellen. ,,Hij mag bij ons fit worden en we verwachten dat hij in augustus fysiek klaar is om te kunnen trainen,” zegt prestatiemanager van VoCASA, Gert Veldhuizen. 

VoCASA gaat zoals het nu lijkt met veertien spelers de competitie in.    

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.