Dynamo 2 is blij met plaats in Topdivisie (m)

08 Jun 2018 - door Reinier de Boer

Het tweede herenteam van SV Dynamo Apeldoorn vult door de opvullingswedstrijden van Rijswijk 2 te winnen, de opengevallen plaats van VoCASA in de Topdivisie in. Drie jaar geleden degradeerde de ploeg van trainer Jorg Radstake uit de Topdivisie en de ploeg is erg blij dat het via een achterdeur terugkeert in de Topdivisie. Ten opzichte van vorig seizoen raakt Dynamo 2 drie spelers kwijt en de ruimte die ontstaat wordt opgevuld door jonge talentvolle spelers.

Dynamo werd tweede in de eerste divisie A en speelde opvullingswedstrijden tegen Rijswijk 2. Rijswijk won het eerste duel met 3-1 en de tweede won Dynamo 2 met 3-0. Een golden set was noodzakelijk en die won Dynamo met 15-11, waardoor de ploeg uit Apeldoorn de plaats van VoCASA mag innemen. 

Voor het eerst in jaren voegde de ploeg afgelopen seizoen een drietal spelers van buitenaf  toe aan de selectie, maar er is na een jaar alweer afscheid genomen van deze spelers. Trainer Jorg Radstake verklaart: ,,Hoogstwaarschijnlijk blijft middenman Thijs Grievink behouden voor de vereniging en gaat hij in Heren 3 spelen, terwijl diagonaal Jori van Keken voor zijn studie kiest en de middenman uit Groningen Raylizon Espoza kiest voor een avontuur in de Eredivisie bij Choniche Zwolle dat ook iets dichter bij huis is, want hij woont in Groningen.”

De toekomstvisie van de club voor de komende jaren betekent dat de ruimte die ontstaat, ingevuld gaat worden door jonge talentvolle spelers. ,,Wel met een onderscheid tussen spelers die op middellange termijn op Topdivisie-niveau kunnen spelen, zoals de 19-jarige Mike van Cooten, die afkomstig is uit onze eigen jeugdopleiding en spelers die pas op z’n vroegst volgend seizoen de stap omhoog kunnen zetten. Deze spelers gaan structureel één of zelfs twee keer per week meetrainen en spelen in Heren 3. Onze blik is ook verder in de toekomst gericht en de allerjongste talenten, twee 15-jarigen die ook bij pré jeugd Oranje zitten, krijgen soortgelijke kansen,” zegt Radstake.

Radstake is blij dat de harde kern van het team ook komend seizoen samen met elkaar de uitdaging in de Topdivisie aan wil gaan. ,,Aan ervaring op divisieniveau is geen gebrek, maar we zullen de stijgende lijn met elkaar door moeten trekken, refererend aan het groeiende aantal behaalde punten in uitwedstrijden in het afgelopen seizoen ten opzichte van het jaar ervoor. Het wordt wellicht net zo spannend als drie jaar geleden, toen we met slechts één set te weinig rechtstreeks degradeerden uit de Topdivisie. Dat was ons en mijn eerste jaar in de Topdivisie. Met nog één aanvulling op het midden, die nu nog niet bekend is, telt onze selectie straks elf kwalitatief sterke en gelijkwaardige selectiespelers.”

Jorg Radstake noemt zich een échte man van de club en is al zo’n acht jaar als trainer actief van de hoogste herenteams. ,,Na drie jaar Heren 3 in de tweede divisie en tussendoor anderhalf jaar het eerste herenteam ben ik straks voor het vierde jaar op rij verbonden als hoofdtrainer/-coach bij Heren 2. Het wordt straks een weerzien met oude bekenden. Veel oud-tegenstanders uit mijn tijd als speler in de Eredivisie zijn nu namelijk actief als trainer, zoals Ferry van Hal, Kristian van der Wel, Sander Mulder en Jarno Timmerman. Het meeste kijk ik uiteraard uit naar de duels met Reflex Kampen, waar Henk Gootjes, mijn assistent bij Draisma/Dynamo Heren 1 en vriend, aan het roer staat en de vereniging waar ik twee prachtjaren in de eerste divisie actief was.” 

Dynamo 2 wilde graag naar de Topdivisie en is blij dat de kans zich voordeed. De slotfase van de competitie verliep echter vrij moeizaam. ,,In het verloop van het seizoen was de eerste positie uit het zicht geraakt. Dat was ook wel te merken aan de tegenvallende resultaten in de laatste paar wedstrijden. Allemaal te verklaren door een toename van blessureleed, afwezigheid en gebrek aan uitdaging. Het mogen spelen van twee duels tegen Rijswijk 2 zorgde voor een mooi slot. Ondanks de afwezigheid van basisspelers gaf de brede selectie de doorslag. Kortom over twee duels verdiend gewonnen. Uiteraard volgden we alle perikelen in de Eredivisie via de media en het is niet de eerste keer dat een team zich noodgedwongen terugtrekt met alle gevolgen van dien,” zegt Radstake.  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.