Volleybalkrant Awards naar Sarah van Aalen en Matt van Wezel

07 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanavond zijn in het Topsportcentrum in Rotterdam naast de Ingrid Visser Awards voor de beste volleyballers ook de Volleybalkrant Awards uitgereikt voor de coach en het talent van het jaar. 

Op de populaire volleybalwebsite zijn in de afgelopen maanden 4939 stemmen uitgebracht in vier categorieën. De stem van het publiek telt voor 50 procent mee, de andere 50 procent ligt in handen van een vakjury bestaande uit vier volleybaljournalisten. 

Vorig jaar werden de prijzen uitgereikt aan Gijs Ronnes en Nika Daalderop. Ronnes was in 2016 zeer succesvol geweest met zijn beachduo's en kreeg daarom de prijs. Nka Daalderop viel op met haar uitstekende prestaties zowel op het zand als in de zaal en werd daarom verkozen tot talent van het jaar. Het jaar daarvoor kregen beiden ook de award. Hieronder een overzicht van alle winnaars van de Volleybalkrant Awards: 

2014 Ali Moghaddasian en Britt Bongaerts
2015 Nika Daalderop en Gijs Ronnes
2016 Nika Daalderop en Gijs Ronnes

 

Talent van het jaar: Sarah van Aalen
Dit jaar kon er in de categorie voor het beste talent gestemd worden op Raisa Schoon, Sarah van Aalen, Susanne Kos, Emi van Driel en Bennie Tuinstra. De jonge spelverdeelster die een vaste waarde is bij het Talent Team en Jong Oranje werd uiteindelijk door zowel het publiek als de vakjury gekozen. Volgend jaar zal ze spelen voor Sliedrecht Sport. De prijs voor talent van het jaar 2017 is voor Sarah van Aalen. 

Coach van het jaar: Matt van Wezel
Voor beste coach waren Matt van Wezel, Arjan Taaij, Deborah Schoon Kadijk, Goren Aleksov en Petra Groenland genomineerd. De vakjury was het unaniem eens en ook van het publiek kreeg hij veruit de meeste stemmen. Hij leidde Sliedrecht Sport naar vele prijzen en won dit seizoen zelfs de 'triple'. De award voor coach van het jaar 2017 gaat naar Matt van Wezel. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.