Femke Stoltenborg van Stuttgart naar Lodz

28 May 2018 - Van onze correspondent
(©CEV)

Femke Stoltenborg speelt komend seizoen in de Poolse competitie.

De spelverdeelster verkast van Stuttgart, waarmee ze afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Duitse competitie, naar Lodz. Voor de Achterhoekse wordt het de eerste club in Polen. “Ik ben erg enthousiast over komend seizoen”, laat ze op de website van de Poolse club weten. “Het is een nieuwe uitdaging in een nieuwe competitie. Ik heb veel gehoord over de club, de speelsters en de mensen bij de club en ben onder de indruk. Ik kijk uit naar deze nieuwe ervaring.”

De rentree van de 27-jarige Stoltenborg bij het door sportdirecteur Kim Renkema geleide Stuttgart heeft dus maar een seizoen geduurd. Even lang als de naar het Italiaanse Firenze vertrokken Nika Daalderop. Een jaar eerder speelden beiden nog bij Ladies in Black Aachen.

Renkema heeft overigens niet stilgezeten en heeft al een opvolgster voor Stoltenborg binnen. De Amerikaanse Madison Bugg komt over van Dresdner SC. Twee andere Amerikanen maakten ook de overstap naar Stuttgart: van het Italiaanse Busto Arsizio werd passer/loper Sarah Wilhite binnengehaald en Krystal Rivers komt over van de Franse kampioen Beziers. Tenslotte komen ook Jana Franziska Poll (Olympiacos Piraeus) en libero Roosa Koskelo naar Zuid-Duitsland.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.