Iris Reinders gaat naar België

25 May 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De 23-jarige passer-loper Iris Reinders speelt komend seizoen in de Belgische Liga A met VDK Gent. Nadat ze twee jaar voor Regio Zwolle Volleybal heeft gespeeld is het nu tijd voor een buitenlands avontuur. Eerder kwam ze uit voor Sudosa uit Assen.

Ze is afgelopen maand al een keer naar Gent afgereisd om mee te trainen en met het team kennis te maken. Nu blijkt dus dat dit van beide kanten goed is bevallen: “Het was super leuk om mee te trainen. Ik werd dan ook goed getest. De training was super fanatiek. Daar houd ik wel van! Na tijdje hoopte ik gelijk al dat ze mij ook zagen zitten en dat ik naar Gent mocht komen.” Op de passer-loper positie gaat ze de concurrentie aan met Laure Flament, Louka Maertens en Manon Stragier. Reinders is in geval al goed gemotiveerd: “Ik verwacht dat ik veel ga leren, keihard ga trainen en mijn doel is om voor de prijzen te spelen volgend seizoen.”

Bij de nummer drie van afgelopen seizoen is hard gewerkt aan de samenstelling van het team, ze hebben nu 11 speelsters vastgelegd.  Coach Luc Engelschenschildt komt over van competitiegenoot Richa Michelbeke en neemt twee van zijn speelsters mee: midden Maud Catry en passer-loper Manon Stragier.  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.