HLB Van Daal/DS lijft vier spelers in

23 May 2018 - door Reinier de Boer

Topdivisionist HLB Van Daal uit Den Dungen heeft vier nieuwe spelers ingelijfd. De nummer acht van de Topdivisie raakt twee spelers kwijt. Routinier Jeroen Vercruijsse vertrekt bij Heren 1 van HLB Van Daal/DS en de 27-jarige Rens Kroeze gaat naar Volley Tilburg. 

De 2.08 meter lange middenman Bas van Meurs komt naar de ploeg van trainer Sander Mulder. Van Meurs speelde afgelopen seizoen in de Liga B in België, maar na een seizoen verlaat hij de zuiderburen en gaat hij bij HLB Van Daal/DS aan de slag.

De tweede nieuwkomer is de 1.93 meter lange spelverdeler Jesse Kling. Kling komt van Vallei Volley Prins uit Ede, maar heeft eerder bij DS gespeeld. Het bijzondere hierbij is dat hij de strijd om de spelverdelerspositie zal moeten aangaan met zijn 20-jarige broer Joël.

De 17-jarige passer-loper Tom Koops maakt de stap van Heren 2 naar de eerste selectie. De 1. 90 meter lange Koops begon als libero, maar maakte vorig jaar de overstap naar de positie van passer/loper. Vorig seizoen trainde hij wekelijks mee met Vallei Volley Prins.

De vierde nieuweling bij de formatie van Sander Mulder is de 1.97 meter lange Wouter van de Ven. De nieuwkomer maakt de overstap van Vallei Volley Prins. Daarvoor speelde hij vele jaren bij Skunk uit Veghel. Van de Ven is passer/loper, maar de positie die hij zal innemen in het team van Mulder zal nog nader worden bepaald.

HLB Van Daal/DS nam onlangs afscheid van de 32-jarige spelverdeler Jeroen Vercruijsse, die na vijftien seizoen DS een stapje terug gaat doen en komend seizoen bij Heren 3 gaat spelen. De 27-jarige diagonaalspeler Rens Kroeze verlaat na twee seizoenen de ploeg uit Den Dungen en gaat komend seizoen spelen bij Volley Tilburg. De 1.94 meter lange Kroeze neemt deze beslissing vanwege werk- en privé- omstandigheden.

  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.