Vijfde plek Nederlandse heren in Itapema

21 May 2018 - Bob Bruinenberg
Bouter en Varenhorst in de kwartfinale (©FiVB)

Het zijn de Nederlandse volleyballers niet gelukt om het podium te halen in Itapema, Brazilië. Zowel Brouwer/Meeuwsen als Varenhorst/Bouter strandden in de kwartfinales met een vijfde plek als resultaat. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verloren hun kwartfinale nipt met 2-1 van het Braziliaanse duo Vitor Felipe/Guto Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst werden in de kwarfinale uitgeschakeld, zij verloren van de sterke Polen Kantor en Losiak.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen stonden in de kwartfinale tegenover een van de lokale favorieten, het sterke Braziliaanse team Vitor Felipe/Guto Op het strand van Itapema verloren de Nederlandse mannen de eerste set met 18-21. In de tweede set vocht het duo zich terug en konden op de belangrijke momenten het verschil maken. Ze trokken de set met solide spel naar zich toe en wonnen met 21-18. De beslissende derde set om een plek in de halve finale werd extreem spannend. Uiteindelijk won Brazilië voor het eigen publiek met 13-15 en eindigde het toernooi voor Brouwer en Meeuwsen.

Ook Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter konden niet stunten tegen hun Poolse tegenstander. De ervaring aan de andere kant van het net in de vorm van Bartosz Losiak en Piotr Kantor was duidelijk een maatje te groot. De twee Nederlanders verloren met 19-21 en 14-21 en mogen tevreden zijn met een 5e plaats. Kantor/Losiak won uiteindelijk brons. Het goud ging naar Evandro/Andre (BRA).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.