Webton/Hengelo verliest twee spelers

21 May 2018 - door Reinier de Boer

De mannen van Webton/Hengelo hebben afscheid genomen van twee spelers. Naast het vertrek van trainer Hans Bruins, die naar Set Up ’65 vertrok, verlaten ook de spelers Thijs Nijeboer en Stefan Boermans de nummer drie van de Topdivisie. De Stichting Webton Topvolleybal is druk bezig nieuwe spelers aan zich te binden, maar er is nog geen groen licht.

Aan het begin van het afgelopen seizoen sloot passer/loper Thijs Nijeboer zich aan bij de eerste selectie van Webton/Hengelo. Hij combineerde beachvolleybal met zaalvolleybal en was het afgelopen seizoen niet volledig inzetbaar voor de ploeg uit Hengelo. Nijeboer kiest nu volledig voor beachvolleybal en stopt komend seizoen met volleybal in de zaal.

De 22-jarige midspeler Stefan Boermans heeft een contract getekend bij Eredivisionist Draisma/Dynamo Apeldoorn. Boermans volleybalt nog maar drie jaar en volgens de voorzitter van de Stichting Webton Topvolleybal, Jaap Heerze, is Boermans ,,een waanzinnig talent. Daar verwachten we erg veel van. Die gaat het ver schoppen, denk ik'' 

Tegenover het vertrek van twee spelers staat de rentree van midspeler Mark Koning. Koning was afgelopen seizoen lang geblesseerd en kon daardoor weinig ingezet worden. Hij is inmiddels hersteld van een hardnekkige blessure en sluit zich komend seizoen weer aan bij de selectie van Webton/Hengelo. 

De volleybalclub uit Twente is druk bezig met nieuwe spelers aan te trekken, maar de onderhandelingen zijn nog niet afgerond. ,,We zijn bijvoorbeeld in contact met een speler, die uit Iran is gevlucht en momenteel verblijft in een asielzoekerscentrum in Nederland. Hij is passer/loper en traint momenteel al mee, maar hij heeft een hele tijd niet gespeeld. Het is nog niet zeker of hij definitief bij ons komt volleyballen,’' zegt Heerze.

De nieuwe trainer Jordan Weggelaar is al begonnen bij Webton/Hengelo, maar de komende periode is hij actief als trainer van het Nederlands Militair herenteam, dat zich voorbereidt op het WK in Canada. Vanaf 1 juli hervat hij de training bij Webton/Hengelo en de ploeg gaat in plaats van twee keer per week drie keer wekelijks trainen. De training op maandag zal verzorgd worden door oud-Webton trainer Rinke Olthof. ,,Voor die trainingen worden ook talenten uit de regio Twente uitgenodigd en er trainen vijf jeugdspelers mee. Laat de talenten maar komen.’'

De Stichting Webton Topvolleybal bevatte twee herenteams, maar met ingang van het nieuwe seizoen gaat het tweede herenteam terug naar de vereniging. ..Spelers van Heren 2 mogen wel invallen in Heren 1,''verduidelijkt Jaap Heerze.        

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.